Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Ορέστης Ομράν - Κουκουβιτάκης: Δεν ασχολούμαι με την πολιτική για να πάρω, αλλά για να δώσω


Ορέστης Ταμέρ Ομράν - Κουκουβιτάκης, Διεθνής Δικηγόρος και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής 2024 με την Ν.Δ. και το Ε.Λ.Κ. (E.P.P.): Δεν ασχολούμαι με την πολιτική για να πάρω, αλλά για να δώσω. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη στην πατρίδα μου και θέλω να συμμετέχω σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Επιμέλεια - Επεξεργασία: Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς
Ευρωεκλογές 2024 στις αρχές το Ιούνη, με την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Κ. Μητσοτάκη. Πως είσαι αγαπητέ, πώς νιώθεις για τον νέο και όμορφο αγώνα σου; Τι κάνεις επίσης ακαδημαϊκά, κοινωνικά, επαγγελματικά και τι ετοιμάζεις αυτό τον καιρό; Τι έχεις στο Μυαλό σου;

Είμαι καλύτερα από ποτέ. Γιατί ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα και μιλάω για την ανάγκη συμμετοχής στις εκλογές. Για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνεχίζω φυσικά να δουλεύω ως partner σε διεθνή δικηγορική εταιρεία και αγαπώ πολύ τη δουλειά μου στις Βρυξέλλες. Αλλά στο μυαλό μου αυτές τις ημέρες έχω κυρίως τις εκλογές. Μετά τις 9 Ιουνίου ετοιμάζομαι για διακοπές.

Αγαπάς αυτό που κάνεις, είσαι γεμάτος σε Μυαλό και Ψυχή; Νιώθεις ικανοποιημένος, δημιουργικός και ήρεμος; Περνάς καλά; Είσαι πλήρης όταν ξαπλώσεις να κοιμηθείς μετά από 10-12 ίσως και 14 ώρες στον γλυκό κάματο της Ζωής;

Αγαπάω αυτό που κάνω, γιατί κάνω αυτό που αγαπάω. Δημιουργικός ναι, αλλά ήρεμός όχι, ούτε ικανοποιημένος. Γιατί έχω πολλά να κάνω. Ευτυχώς όταν πέφτω για ύπνο, είμαι τόσο κουρασμένος που δεν προλαβαίνω να σκεφτώ πολύ.

Έχεις μεγάλη Καρδιά, ωραίο Μυαλό, Ελληνικό και Μεσογειακό Πάθος, την Οικογένεια στο πρώτο πλάνο, φοβερές Σπουδές, σημαντική Καριέρα, φυσική και φρέσκια Γοητεία, τεχνοκρατικό -αλλά και λαϊκό- Αέρα... ΟΛΑ τα καλά του Θεού δηλ.! Γιατί να ασχοληθείς με την Πολιτική, με την πλατιά και στενή, ανώτερη, ανώτατη έννοια εννοώ; Προλαβαίνεις μέσα σε 24 γεμάτες και πιεστικές ώρες ''να κανεις και Πολιτική'';

Έχω όλα αυτά; Υπερβάλετε, αλλά ακόμη και έτσι να είναι, θα σας πω κάτι με μεγάλη ειλικρίνεια. Δεν ασχολούμαι με την πολιτική για να πάρω, αλλά για να δώσω. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη στην πατρίδα μου και θέλω να συμμετέχω σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πάντα με ενδιέφερε η πολιτική. Το 2014 άρχισα να ασχολούμαι με την πλατιά πολιτική, που λέτε, όταν ιδρύσαμε μαζί με άλλους Έλληνες από χώρες του εξωτερικού το Brain Gain. Σήμερα, πάλι στην πλατιά πολιτική είμαι, συμμετέχοντας στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Και προσπαθώ να χωρέσω σε 24 ώρες να τα προλάβω όλα.

Εσύ και εγώ είμαστε στην 2η Νιότη μας, γύρω στα 35. Τι λες σε μια πολύ νέα κοπέλα/ένα πολύ νέο παλικάρι 17-18 ετών που θέλει να μπει στον Ιδεολογικό - Κομματικό Κόσμο των Κοινών... και στην Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP), την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά. Ποιοι το μεγάλο ατού και αβαντάζ, το μεγάλο θετικό, της μεγάλης, γαλάζιας, Φιλελεύθερης, Πατριωτικής και Φιλοευρωπαϊκής παράταξης;

Η συμμετοχή στα κοινά είναι για μένα πρωτίστως απόφαση καρδιάς. Να αισθάνεσαι ότι θες να συμμετέχεις, να εργαστείς για τον τόπο σου και τους συμπολίτες σου. Αν ένα παιδί στα 17-18 αισθάνεται ότι θέλει να γνωρίσει τον κόσμο της πολιτικής θα του έλεγα να διαβάσει αρκετά για τις ιδεολογίες, να μάθει για τις θέσεις τον κομμάτων και των στελεχών τους, να δει δηλαδή και τι σημαίνει η πολιτική στην πράξη. Να συμμετέχει εθελοντικά σε μια προεκλογική εκστρατεία. Το μεγάλο θετικό με τον φιλελευθερισμό και τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι αφήνει τους νέους να εκφραστούν, να προτείνουν, να κάνουν λάθη και να μάθουν από αυτά. Ο Μάνος Χατζιδάκις έλεγε: είμαι με τη δεξιά, γιατί οι δεξιοί μου επιτρέπουν και να μην είμαι μαζί τους.

Τι σημαίνουν για σένα τα Χανιά; Εδώ ειδικά σε θέλω αναλυτικό.....

Τα Χανιά και γενικά η Κρήτη είναι οι ρίζες μου. Το σπίτι μου. Οι πρόγονοί μου για τους οποίους είμαι υπερήφανος. Οι παιδικές μνήμες. Είναι ακόμη η πολιτική κληρονομιά των Βενιζέλων και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Και είναι ένας τόπος ευλογημένος με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες. Στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την οικιστική ανάπτυξη, στον πολιτισμό με την αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων. Κυρίως με την αξιοποίηση, του μεγαλύτερου συγκριτικού πλεονεκτήματος, που είναι οι άνθρωποι, οι συμπατριώτες μου Κρητικοί.



Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Β’ Πειραματικού Λυκείου και της Νομικής Σχολής της Αθήνας, ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Σικάγο με υποτροφία. Είναι διδάκτωρ Συγκριτικού Συνταγματικού Δικαίου.

Διεθνής δικηγόρος Αθηνών, Βρυξελλών, Αγγλίας και Νέας Υόρκης, ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες ως εταίρος σε μεγάλη διεθνή δικηγορική εταιρεία, ενώ είναι επικεφαλής του ελληνικού τμήματός της. Συμβουλεύει ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, των τραπεζών και των κατασκευών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει ως εξωτερικός νομικός σύμβουλος σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές συναλλαγές στον κλάδο της ενέργειας στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικοποιήσεων, εξαγορών και συγχωνεύσεων, σύνθετων χρηματοδοτήσεων, έργων ΑΠΕ και ηλεκτρικής διασύνδεσης. Συμβουλεύει επίσης την Ελλάδα και άλλα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ζητήματα κρατικών ενισχύσεων ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εθνικών Αρχών και σε συναφείς δικαστικές διαδικασίες ενώπιον των Δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι επικεφαλής του Διεθνούς Βραχίονα της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ International). To 2016 ήταν ιδρυτικό μέλος του Brain Gain, μιας Πρωτοβουλίας Αποδήμων Ελλήνων, που έχει ως στόχο την ένωσή τους με τη χώρα και τη δημιουργική αξιοποίηση τους στην εθνική προσπάθεια.

Είναι αναγνωρισμένος από πληθώρα διεθνών οργανισμών αξιολόγησης δικηγόρων (Chambers, Legal500, IFLR) ως ένας από τους κορυφαίους διεθνείς δικηγόρους χρηματοοικονομικού δικαίου, δικαίου ενέργειας και δικαίου ανταγωνισμού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Συμμετέχει ως ομιλητής σε επιχειρηματικά και νομικά συνέδρια και διδάσκει ως επισκέπτης λέκτορας σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής.

Επίσης, αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο επί διεθνών και ελληνικών οικονομικών, ενεργειακών και κοινωνικών ζητημάτων, ενώ το 2023 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «25+1 Ερωτήσεις για την ενεργειακή κρίση» από τις Εκδόσεις Ι.Σιδέρης.

Αποφάσισε να είναι υποψήφιος γιατί θέλει να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα σε ένα περιβάλλον που γνωρίζει καλά, όπως αυτό των Βρυξελλών.

Επικοινωνία
Email: orestisomran@gmail.com
και orestisomran.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.