Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Τιμούμε και αγωνιζόμαστε για τη μνήμη των 353.000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, που σφαγιάσθηκαν με απάνθρωπο τρόπο από τον τουρκικό εθνικισμό ενώ πολλοί περισσότεροι ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους αναζητώντας νέες πατρίδες. Ειδικά εδώ, στο νομό Κιλκίς, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα μεγάλος αριθμός προσφύγων οι οποίοι έδωσαν ώθηση στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας .

Η 19η Μαΐου είναι μια ζωντανή και διαρκής υπενθύμιση στην ελληνική πολιτεία και στην διεθνή κοινότητα της τεράστιας σημασίας που έχει η καταδίκη του εθνικισμού σε όλους τους τόνους, για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης αλλά ημέρα υπόσχεσης και αγώνα για την πλήρη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων που συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, πριν από έναν αιώνα, αποτελεί ορόσημο και εφαλτήριο ώστε να μην επιτρέψουμε άλλες γενοκτονίες , όπως αυτή που συντελείται σήμερα κατά του Παλαιστινιακού λαού.

104 χρόνια μετά την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διατηρούμε άσβεστη την συλλογική αυτή ιστορική μνήμη μας και τα αλληλέγγυα αντανακλαστικά μας προς κάθε δοκιμαζόμενο άνθρωπο από τον πόλεμο και τη μισαλλοδοξία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.