Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

"Δεν ξεχνώ... θυμάμαι, τιμώ": Ημέρα Μνήμης γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Μνημείο Γενοκτονίας στο "Σπίτι του Πόντου"
Του Βασίλη Αθανασιάδη
Την Κυριακή 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα “Εκδηλώσεις Μνήμης” για τα θύματα της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, όπως και στο Νομό μας, Κιλκίς, Ποντοηράκλεια, Αξιούπολη και αλλού.

Στο “Σπίτι του Πόντου” στο Πολύκαστρο, πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για την “ανάπαυση και την αιώνια μνήμη” των 353.000 ψυχών των βιαίως θανατωθέντων Ελλήνων του Πόντου από τις βάρβαρες ορδές των Οθωμανών και Νεότουρκων κατά τα χρόνια 1916 - 1922.
Επιμνημόσυνη Δέηση

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία των Προσκόπων, το Τμήμα αναγεννἀται με επικεφαλής τον παλαιό Πρόσκοπο και μέλος της Τράπεζας Αίματος κ. Δημήτρη Ευθυμιάδη.

Παράλληλα την ίδια μέρα και για 17η χρονιά, πραγματοποιήθηκε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία των μελών της Τράπεζας Αίματος των “Ακριτών” Πολυκάστρου.

Λίγο αίμα για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, ελάχιστη προσφορά, ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Προσήλθαν και αιμοδότησαν 20 εθελοντές μεταξύ των οποίων και 3 νέα μέλη, που ανέβασαν των αριθμό των μελών της Τράπεζας σε 1275, ακόμη 2 μέλη αιμοδότησαν στις 18 Μαΐου στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Κ.Υ. Πολυκάστρου και 2 ακόμη μέλη φοιτητές στις 17 Μαΐου στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
"Σπίτι του Πόντου", αίθουσα "Παναγία Σουμελά", αιμοδοσία 19 Μαΐου 2024.


Τα αιμοδοτήσαντα μέλη:

Αδαμίδης Αδάμ (Ευζωνοι), Γαβρίδης Κώστας(Πλατανιά), Ευθυμιάδης Δημήτρης, Ιωαννίδης Χ. Βασίλης, Καρδόπουλος Σάββας, Κιαχίδης Κυριάκος (Ευζώνοι), Κονιόρη Δάφνη, Κοντόπουλος Αλέξης, Κουλίνας Γεώργιος, Κωνσταντινίδου Ελένη, Μελικίδης Μιχάλης(Πευκόδασος), Παππά Μαρία, Πολύζος Γεώργιος, Σαριδάκης Σίμος, Τερζίδης Νικόλαος, Τοπαλίδου Δέσποινα, Τσακίρης Γιώργος, Τσέλιος Ηλίας, Τσιλικούδης Στέργιος, Τσιρίκης Μάριος, Παυλίδης Παναγιώτης, Τακανούδης Αθανάσιος, Σκαμαγκούλης Ν. Δημήτρης(Ιωάννινα), Σκαμαγκούλης Ν. Φώτης .
Η νοσηλεύτρια Μαρία Τουρσίδου και η αιμοδότησά μας Μαρία Λ. Παππά.

Τα νέα μας μέλη είναι οι Κουλίνας Γεώργιος, Σαριδάκης Σίμος και Τσιλικούδης Στέργιος
Μαρία Τουρσίδου, Δημ. Παπαδόπουλος, Λένα Κωνσταντινίδου, ο γράφων και το νέο μέλος της Τράπεζας Αίματος, μέλος του μεγάλου χορευτικού και μέλος του Δ.Σ. των "Ἁκριτών" κ. Σίμος Σαριδάκης
Δ. Παπαδόπουλος, ο γράφων και ο Διευθυντής του τμήματος Αιμοδοσίας του Ν.Γ.Ν. Κιλκίς κ. Νικόλαος Κοντογιώργου, και ο αιμοδότης μας για 22η φορά (ιδρυτικό μέλος της Τράπεζας Αίματος) κ. Ηλίας Τσέλιος.

Η Διοικούσα Επιτροπή της Τράπεζας Αίματος, ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ και ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ όλα τα μέλη που προσήλθαν και αιμοδότησαν, ακόμη ευχαριστεί τον Ιατρό κ.Νικόλαο Κοντογιώργου (Διευθυντή του τμήματος Αιμοδοσίας του Ν.Γ. Ν. Κιλκίς) και τις κυρίες Σοφία Διαμαντίδου και Μαρία Τουρσίδου για την άψογη για άλλη μια φορά συνεργασία τους.

Και τέλος ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στις κυρίες Αβραμίδου Φούλα, Αθανασιάδου Ελένη(Αξιούπολη), Κόκκα Ελένη, Κωνσταντινίδου Ελένη, Παπαχρήστου Ελένη, Παρπουτσιάδου Ντίνα, Παυλίδου Μαίρη, Συκούδη - Γαϊτανάκη Στέλλα, Τοζακίδου Ιωάννα, Τοπαλίδου Τατιάνα, Τσιτουρούδη Γεωργία και τους κυρίους Καρακατσανίδη Δημήτρη, Παναγιωτίδη Γιώργο(Σ-Μ), Παπαδόπουλο Στέργιο, Παντελίδη Λάζαρο (Σ-Μ), Παππά Λουκά, Παυλίδη Ηλία(Μεγάλη Βρύση), για όλα όσα ετοίμασαν και πρόσφεραν για τους αιμοδότες και όλους όσους προσήλθαν.

Παρόντα ὀλα τα μέλη του Δ.Σ. των ”Ἁκριτών” με επικεφαλής των Πρόεδρο κ. Δ. Παπαδόπουλο, πολύτιμη η βοήθεια των μελών του Δ.Σ. Της κας Πόπης Τοπαλίδου, της κας Άννας Καραγιαννίδου και της Λένας Κωνσταντινίδου καθ όλη τη διάρκεια της Αιμοδοσίας.
Ο γράφων με το μέλος του Δ.Σ. κα. Άννα Καραγιαννίδου στη γραμματειακή υποστήριξη, τήρηση μητρώου και ενημέρωση κάρτας μέλους.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους όσους συμμετείχαν και πρόσφεραν λίγο από το αίμα τους για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

ΑΙΩΝΙΑ η ΜΝΗΜΗ των 353,000 σφαγιασθέντων αδελφών μας.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΟΥΜΕ

Επόμενη προγραμματισμένη αιμοδοσία, η 117η, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.