Σάββατο 11 Μαΐου 2024

2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη»

Ανακοίνωση 
Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Σχετ.: http://conferencekilkis.sites.sch.gr
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κιλκίς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Παιονίας διοργανώνουν το 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη».

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου στο κτήριο των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Κιλκίς (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.). Η προσέλευση θα πραγματοποιείται 09:30‐10:00 π.μ. και η έναρξη στις 10:00 π.μ.

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, του Δήμου Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τη στήριξη της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου και της Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου.

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν την έναρξή των εργασιών του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, κ.κ. Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς κος Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κος Δημήτριος Κυριακίδης, ο Δήμαρχος Παιονίας κος Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κος Στέφανος Παραστατίδης, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κος Πέτρος Παππάς και ο πρόεδρος του κόμματος ‘’Νίκη’’, βουλευτής κος Δημήτρης Νατσιός.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή ως εισηγητές 230 εκπαιδευτικοί με 155 εισηγήσεις και αναμένεται ότι συνολικά τις εργασίες του συνέδριου θα παρακολουθήσουν, δια ζώσης και διαδικτυακά, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και πολίτες, πολλοί/πολλές εκ των οποίων θα είναι επισκέπτες από άλλους νομούς.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου καθηγητές Πανεπιστημίου θα εκφωνήσουν ομιλίες επιστημονικού/παιδαγωγικού περιεχομένου και θα διοργανωθούν πολιτιστικά δρώμενα:

Το Σάββατο 18 Μαΐου η εναρκτήρια Επιστημονική Ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Ζάχο Δημήτρη, Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδαγωγικής-Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Γιατί χρειαζόμαστε τη δημοκρατία στο σχολείο και στην τάξη;» Πολιτιστικό δρώμενο με τραγούδια θα παρουσιάσει η χορωδία μαθητών/τριών του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς με τη καθηγήτρια μουσικής κ. Δήμητρα Ζιώγα.

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου, Κυριακή 19 Μαΐου, συμπίπτει με την ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η εναρκτήρια Επιστημονική Ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Χατζηκυριακίδη Κυριάκο, Επίκουρο Καθηγητή της Έδρας Ποντιακών Σπουδών στο Τμήμα Ιστορίας/Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» (πτυχή της νεοτουρκικής και της κεμαλικής πολιτικής εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας - αρχές 20ού αι.. Ιστορικό πλαίσιο και σύγχρονες γενοκτονικές σπουδές). Πολιτιστικό δρώμενο θα παρουσιάσει ο ποντιακός σύλλογος Μωμόγεροι Αγίου Μάρκου Κιλκίς με τραγούδια, απαγγελίες και χορούς στη Μνήμη των 353.000 νεκρών μας.

Φιλοδοξούμε το 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς να είναι μια γιορτή επιστήμης, πράξης και πολιτισμού, όπου 230 εκπαιδευτικοί και ερευνητές θα αναδείξουν δράσεις με παιδαγωγικό αποτύπωμα. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν καινοτόμες ή αποτελεσματικές διδακτικές προτάσεις, εκπαιδευτικές πρακτικές και έρευνες που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι:

Δραστηριότητες Προσχολικής Αγωγής

Διδακτική γνωστικών αντικειμένων

Συνέργειες μεταξύ σχολείων

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Τέχνη & Εκπαίδευση

Λογοτεχνία & Εκπαίδευση

ΤΠΕ στην Εκπαίδευση

Μάθηση & παιχνίδι

Γονείς & Εκπαίδευση

Ειδική Αγωγή

Η Φυσική Αγωγή στο Δημοτικό Σχολείο.

Οι ξένες γλώσσες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Τεχνητή Νοημοσύνη & Εκπαίδευση

Το 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς είναι ο δεύτερος σταθμός μας στον δρόμο που χαράξαμε πριν ένα χρόνο με στόχο ο εκπαιδευτικός κόσμος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς να αποκτήσει ένα ‘’παράθυρο’’ επικοινωνίας με όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας μας, εδραιώνοντας το Κιλκίς ως παιδαγωγικό πόλο έλξης και ισότιμο συμμέτοχο στον εκπαιδευτικό χάρτη της πατρίδας μας. Παράλληλα επιχειρούμε την ανάδειξη του φυσικού κάλλους και των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων που προσφέρουν πολλές τοποθεσίες και τοπόσημα στον Δήμο Κιλκίς και στον Δήμο Παιονίας.

Ο Διευθυντής
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Σωτήρης Μαρκάδας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.