Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Τα νέα του Δήμου Παιονίας - 24/5/2024

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ
Η διοίκηση του δήμου Παιονίας υλοποιεί παρεμβάσεις στο γήπεδο Πολυκάστρου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων.

Κατασκευάζονται τρεις νέες τουαλέτες για το κοινό και μία τουαλέτα ΑΜΕΑ, πραγματοποιούνται ελαιοχρωματισμοί σε μεταλλικές πόρτες και κιγκλιδώματα και γίνονται καθαρισμοί και διευθετήσεις στον περιβάλλοντα το γήπεδο εξωτερικό χώρο.

Την Κυριακή 26 Μαΐου που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Πολυκάστρου το 3ο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου « Κοσμάς Μουρατίδης» οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.


ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού στην ταράτσα του δημοτικού καταστήματος της Αξιούπολης.

Ο σταθμός εγκαταστάθηκε στο πλαίσιο έργου που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την συγκρότηση Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου.

Είναι ένας από τους είκοσι έξι μετεωρολογικούς σταθμούς που τοποθετούνται σε δημόσια κτίρια και πάρκα εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας.

Το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο αποτελεί σημαντικό επιχειρησιακό μηχανισμό, που εξασφαλίζει τον έλεγχο σε συνεχή, 24ωρη βάση των περιβαλλοντικών παραμέτρων και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, μέσω της συστηματικής καταγραφής των διακυμάνσεων των τιμών τους σε υδάτινους πόρους και στην ατμόσφαιρα.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος τοποθετήθηκε το τελευταίο διάστημα στην γέφυρα του Αξιού ποταμού, το ένα από τα είκοσι τηλεμετρικά συστήματα καταγραφής των μεταβολών της στάθμης των υδάτων σε γέφυρες πάνω από ποταμούς ή χειμάρρους της ΠΚΜ.

Στόχος αυτής της τομής που επιχειρεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με την παρακολούθηση των κλιματικών και περιβαλλοντικών δεικτών είναι η αξιολόγηση συγκεκριμένων μέτρων και δράσεων για την πρόληψη καθώς και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.