Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 20/5/2024, 10:52 μ.μ.

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης σε περιοχή της Πέλλας
Με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενούς της κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ
Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας εξιχνιάστηκε περίπτωση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας σε περιοχή της Πέλλας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας, η οποία εμπλέκεται σε ακόμη μία περίπτωση απάτης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 9ης Μαΐου 2024, γυναίκα συνεργός της, τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη, προσποιούμενη την γιατρό και με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού της προσώπου της ζήτησε χρήματα.

Με αυτό τον τρόπο, την έπεισε να αφήσει έξω από το σπίτι της, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της ηλικιωμένης, τα οποία παρέλαβε η προαναφερθείσα αλλοδαπή γυναίκα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών της, όσο και για την τυχόν συμμετοχή της σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

· Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.

· Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.

· Μην κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς πρώτα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο προς επιβεβαίωση.

· Χρησιμοποιήστε άλλη τηλεφωνική συσκευή για την επικοινωνία με το οικείο σας πρόσωπο, καθώς ενδέχεται οι δράστες να βρίσκονται ακόμη στη «γραμμή».

· Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.

· Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).
Ενημερώνετε πάντα την Αστυνομία, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

Συλλήψεις

Συνελήφθη προχθές (18 Μαΐου 2024) το πρωί στους Ευζώνους, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς όπως διαπιστώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων, επιβαίνοντας ως συνοδός σε τουριστικό λεωφορείο, δεν ανέφερε κατά τον διαβατηριακό έλεγχο τα στοιχεία δύο αλλοδαπών ανδρών επιβατών του λεωφορείου και δεν παρέδωσε για έλεγχο τα διαβατήρια τους, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εισόδου τους στην χώρα. Εντός του λεωφορείου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο ένας εκ των 2 αλλοδαπών ανδρών, είναι καταχωρημένος στον Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών Schengen.

· Συνελήφθησαν προχθές (18 Μαΐου 2024) τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 2 ανήλικες ημεδαπές, καθώς λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από ψυγείο εξωτερικού χώρου καταστήματος διάφορα προϊόντα, συνολικής αξίας 150 ευρώ, τα οποία και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Στη κατοχή της μιας εκ των δύο ανηλίκων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 ναρκωτικά δισκία. Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τον Απρίλιο του 2024:

-  αφαίρεσαν από το ίδιο κατάστημα διάφορα προϊόντα αξίας 150 ευρώ και

-  διέρρηξαν κατάστημα σπάζοντας την τζαμαρία και αφαίρεσαν 1 tablet και διάφορα προϊόντα, συνολικής αξίας 310 ευρώ.

· Συνελήφθη χθες (19 Μαΐου 2024) το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε από κατάστημα ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 400 ευρώ, το οποίο και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Συνελήφθη χθες (19 Μαΐου 2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.