Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Συμμετοχή 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, στο 8ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στη Λευκωσία

Δελτίο τύπου του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Στις 24 -28 Απριλίου 2024, ο Ομιλος Podcasters «Teen Παλεύω» του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Ελένη Σιδηροπούλου (ΠΕ80), συμμετείχε στο 8ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που φέτος διεξήχθη στη Λευκωσία και συνδιοργανώθηκε από την Επιστημονική Εταιρεία «European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Το Φεστιβάλ αποτελεί την ετήσια γιορτή γνωριμίας μαθητικών ραδιοφωνικών ομάδων και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’το να ακουστεί 2024» με φετινό θέμα «Η Δύναμη της Φιλίας- The Power of Friendship”.

Στην Τελετή Βράβευσης αυτού του Διαγωνισμού, η ομάδα «Teen Παλεύω» κέρδισε την πρώτη θέση μεταξύ των 299 ραδιοφωνικών μηνυμάτων που κατατέθηκαν συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους από το κοινό και βραβεύτηκε με το Βραβείο των Ακροατών.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι μαθητές/τριες παρουσίασαν τη ραδιοφωνική τους δράση, έγιναν ρεπόρτερ του European School Radio και συμμετείχαν στη ζωντανή διαδικτυακή & ραδιοφωνική μετάδοση του Φεστιβάλ, ενώ επέλεξαν να συμμετάσχουν ενεργά και να συνεργαστούν με μαθητές των υπόλοιπων σχολείων από Ελλάδα, Κύπρο και Κροατία στα παρακάτω βιωματικά εργαστήρια:

· Η δημιουργία περιεχομένου και οι προκλήσεις της: «Αναζητώντας την ισορροπία ανάμεσα στην ποιότητα και τα likes»

· Στην εποχή των Fake news

· Εργαστήριο Αθλητικής Δημοσιογραφίας

· Παραγωγή ψυχαγωγικής ραδιοφωνικής εκπομπής

· Θεατρικό εργαστήρι: Εκπέμπω το δικό μου μανιφέστο και Διαδικτυακός Εκφοβισμός

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίο καθώς και στην Κεραμουργεία Βορείου Ελλάδος που στήριξαν οικονομικά τη συμμετοχή της ομάδας στο Φεστιβάλ στην Κύπρο.

Για την οικονομική στήριξη της ομάδας, στις 10 Απριλίου 2024, ο όμιλος Podcasters διοργάνωσε μια πρωτότυπη βραδιά κουίζ για μικρούς και μεγάλους, με ηλεκτρονικά κουίζ ποικίλης θεματολογίας, που συνδύαζαν γνώσεις, χιούμορ αλλά και φωνητικές δεξιότητες, που ανέβασαν τη διάθεση (και τον ανταγωνισμό) στα ύψη και ξεσήκωσαν το κατάμεστο χώρο του Bergamo Playroom Café που φιλοξένησε τη δράση του ομίλου. Η βραδιά QUIZ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Bergamo Playroom Café για την άριστη φιλοξενία και συνεργασία, τους δωροθέτες μας για την στήριξή τους (η λίστα παρατίθεται σε εικόνα) και όλους όσους παραβρέθηκαν, για την ενέργεια και τον ενθουσιασμό τους.

Επιπλέον, ευχαριστούμε τον Δήμο Κιλκίς και τον Δήμο Λατσιών που φρόντισαν να φέρουν σε επαφή τους μαθητές μας με την ιδιαίτερη ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Κύπρου ξεναγώντας την ομάδα στο Κυπριακό Μουσείο, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου και καταθέσαμε στεφάνια καθώς και στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ολομέλεια της Βουλής κ να γνωρίσουμε από κοντά την Πρόεδρο κ. Αννίτα Δημητρίου.

Ευχαριστούμε επίσης την εταιρεία STEP Sport που χορήγησε τα μπλουζάκια της ομάδας, τη διεύθυνση, τον σύλλογο εκπαιδευτικών και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την στήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Θερμές ευχαριστίες όμως θα θέλαμε να εκφράσουμε κυρίως στους υπέροχους γονείς των μαθητών της ομάδας μας για την ουσιαστική και ενεργή συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του ομίλου μας.

Ένα ραδιοφωνικό ταξίδι ολοκληρώθηκε, ανοίγουμε…μικρόφωνα για το επόμενο!

Μαθητές/τριες του Ομίλου Podcasters «Teen Παλεύω»:

Αμανατίδου Γ., Αναστασιάδου Δ., Καλαϊτσίδου Αν., Καφετζή Ελ., Κοπαλίδου Σ., Μπίκου Αν., Μυλωνά Ελ., Ντάφλου Αρτ., Παυλίδου Αλκ., Σαββίδου Μαρ., Σεφερίδου Αφρ., Σισμανίδου Ελ., Σισμανίδου Μ., Τιτόκης Αχ., Τσολακίδου Ελ., Χ’’Ιωαννίδου Κ.,

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σιδηροπούλου Ελ. (ΠΕ 80, MA, MSc, MPhil)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.