Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Τα νέα της Π.Ε. Κιλκίς (13/5/2024)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης στις εκδηλώσεις για την 83η επέτειο της Μάχης των Ευζώνων και στο Πολύκαστρο για τον εορτασμό του Αγ. Γεωργίου στην 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία

Στις εκδηλώσεις για την 83η επέτειο της Μάχης των Ευζώνων, που διοργάνωσε ο δήμος Παιονίας, παρέστη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

«Αποτίουμε σήμερα την πρέπουσα τιμή σε όλους όσοι υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας στη Μάχη των Ευζώνων, αντλώντας δύναμη από τις αξίες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν λησμονούμε την Ιστορία μας. Αιωνία τους η μνήμη» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Βεργίδης.

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη στο Πολύκαστρο για τον εορτασμό του Προστάτη του Στρατού Ξηράς Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, στην 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης στην εκδήλωση εορτασμού της 106ης επετείου της Μάχης του Σκρα

Στην εκδήλωση εορτασμού της 106ης επετείου της Μάχης του Σκρα παρέστη, σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης. Ο Αντιπεριφερειάρχης παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων όπου και κατέθεσε στεφάνι. Στο μήνυμά του για την 106η επέτειο της Μάχης του Σκρα, ο Αντιπεριφερειάρχης υπογραμμίζει: «Τιμούμε, σήμερα, τον θρίαμβο της ελληνικής ψυχής και αποφασιστικότητας. Αποτίουμε τον επιβαλλόμενο φόρο τιμής στην αιώνια μνήμη των ηρωϊκώς πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών.

Εδώ, στο Σκρα, γράφτηκε μία από τις πιο μεγάλες και λαμπρές σελίδες της Ιστορίας. Εδώ, στα ποτισμένα από τους αγώνες των Ελλήνων, χώματα της Μακεδονίας, τιμούμε τους ήρωες που κατάφεραν να μετουσιώσουν τον φόβο του θανάτου σε νίκη, που πολέμησαν με αυταπάρνηση, με γενναιότητα και με αγάπη για την πατρίδα, στη Μάχη που έκρινε την τύχη της Μακεδονίας.

Το μήνυμα της ενότητας, της αφοσίωσης στο καθήκον και της αυτοθυσίας, το ανυπέρβλητο παράδειγμα φιλοπατρίας και το κατόρθωμα της ελληνικής ψυχής είναι ορόσημο στη συλλογική μας μνήμη και ένδοξο κεφάλαιο στη νεοελληνική και την παγκόσμια Ιστορία.

Αιωνία τους η μνήμη ».


Επίσκεψη Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη

Με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία -Αλεξάνδρα Κεφάλα συναντήθηκε σήμερα, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα του χαρτοφυλακίου της υφυπουργού, τα οποία αφορούν την Π.Ε. Κιλκίς με τον Αντιπεριφερειάρχη να δίνει έμφαση σε έργα και διαδικασίες που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Υφυπουργού, καθώς και τις κοινωνικές δομές όπως το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, η λειτουργία της οποίας χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας έντονο και σημαντικό “αποτύπωμα” στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Την Υφυπουργό, η οποία επισκέπτεται το Κιλκίς επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου συνόδευαν ο βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκη Δανδόλου.

Στη συνάντηση παρέστη ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς. Επίσης, παρέστησαν, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ ν. Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Κιλκίς Νίκος Τοπαλίδης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Τρεντζίδης, ο πρόεδρος Επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές Θεόφιλος Τιρεκίδης, η Διευθύντρια παραρτήματος χρόνιων παθήσεων Θεσσαλονίκης “Ο Αγιος Παντελεήμονας” (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας /ΚΚΠΚΜ) Αγγελική Τζιτζιρίκα και ο αναπληρωτής προϊστάμενος Δομής Κιλκίς του ΚΚΠΚΜ Σίμος Πουμπουρίδης.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης συνόδευσε την Υφυπουργό και τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, όπου μαζί με την διοικητική διευθύντρια Γεωργία Κυρλαγκίτση, παρουσίασαν τα βασικά σημεία του έργου αυτής της εξαιρετικά σημαντικής κοινωνικής δομής, η οποία παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στους ωφελούμενους, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.