Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 12/5/2024, 01:41 μ.μ.

Συνελήφθη ένα άτομο στη Χαλκιδική για παράνομη οπλοκατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη στις 9 Μαΐου 2024 το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, αλλοδαπός άνδρας, για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

3 πιστόλια με 3 γεμιστήρες,

58 φυσίγγια,

ποσότητα κοκαΐνης βάρους 0,3 γραμμαρίων,

ποσότητα κάνναβης, βάρους 1,6 γραμμαρίων,

ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, βάρους 1,5 γραμμαρίων,

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και

- 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου εξιχνιάστηκαν 75 απάτες που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Μετά από μεθοδική και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, εξιχνιάστηκαν συνολικά 75 απάτες, που έγιναν από τον Μάρτιο του 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024 σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 7 ημεδαπών γυναικών και 5 ημεδαπών ανδρών, για τα αδικήματα της απάτης και της συμμορίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα προαναφερόμενα άτομα μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με δομή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική εξαπάτηση πολιτών και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, δημιουργούσαν ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης ρουχισμού, υπόδησης κ.α., τα οποία διαφήμιζαν μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και άλλων ιστοσελίδων που είχαν δημιουργήσει για αυτόν το σκοπό.

Στα ηλεκτρονικά καταστήματα πωλούσαν δήθεν επώνυμα προϊόντα, κυρίως υποδήματα, ενδύματα, τσάντες και αρώματα, σε δελεαστικές τιμές, προκειμένου να πείσουν τα υποψήφια θύματά τους να προβούν σε ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Στη συνέχεια έστελναν τις παραγγελίες συνήθως με εταιρείες ταχυμεταφορών με πληρωμή μέσω αντικαταβολής, ωστόσο στο δέμα τοποθετούσαν προϊόντα διαφορετικά της παραγγελίας, όπως προϊόντα απομίμησης, ή φθαρμένα προϊόντα ή αντικείμενα ευτελούς αξίας.

Από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε ο ρόλος του κάθε μέλους της εγκληματικής ομάδας (αρχηγικό μέλος, δικαιούχος ιστοτόπου, αποστολέας δεμάτων, δικαιούχος των ποσών της αντικαταβολής).

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι από τον Μάρτιο του 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024 έχουν διαπράξει συνολικά 75 απάτες, καταφέρνοντας να αποσπάσουν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 4.600 ευρώ. Συγκεκριμένα διέπραξαν:

46 απάτες στην Αττική,

15 απάτες στη Θεσσαλονίκη,

3 απάτες στην Λάρισα,

από 2 απάτες σε Αιτωλοακαρνανία και Χαλκιδική, καθώς και

από μία απάτη σε Αργολίδα, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Ημαθία, Ιωάννινα, Ξάνθη και Πέλλα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους, όσο και την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση ναρκωτικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
Συνελήφθη στις 10 Μαΐου 2024 το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σε κατάστημα ιδιοκτησίας του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε να αποκρύπτει μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 20 γραμμαρίων και μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους ενός γραμμαρίου, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που έγινε στο κατάστημα και σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-ένα σπρέι πιπεριού,

-μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο (γκλοπ) και

-3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Επίσης σε έρευνα που έγινε στην οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 21.350 ευρώ και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Ημαθία για διακεκριμένη κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (11 Μαΐου 2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 2 ημεδαποί άνδρες, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι άνδρες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας τη στιγμή που αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα από οίκημα, που στο παρελθόν λειτουργούσε ως κατάστημα, μέρος των οποίων είχαν φορτώσει σε όχημα ιδιοκτησίας του ενός ημεδαπού άνδρα.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το προηγούμενο διάστημα οι 2 άνδρες διέπραξαν ακόμα 3 κλοπές από το ίδιο οίκημα και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα αξίας 50.000 ευρώ και προκάλεσαν φθορές αξίας 20.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση του παθόντα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.