Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Πετυχημένο το 1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς

Το Σάββατο 27 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το 1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη». Διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Κιλκίς και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Παιονίας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, του Δήμου Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου ήταν:

Τέχνη & Εκπαίδευση

Λογοτεχνία και Εκπαίδευση

ΤΠΕ στην Εκπαίδευση

Μάθηση και Παιχνίδι

Συνέργειες μεταξύ σχολείων ή τάξεων

Γονείς και Εκπαίδευσης

Ειδική Αγωγή

Δραστηριότητες προσχολικής αγωγής

Η Φυσική Αγωγή στο Δημοτικό Σχολείο

Οι ξένες γλώσσες στην Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση

Στο συνέδριο συμμετείχαν, διά ζώσης και διαδικτυακά, εκπαιδευτικοί από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Παρουσίασαν καινοτόμες και αποτελεσματικές διδακτικές πρακτικές που υλοποιήθηκαν στα σχολεία όλης της χώρας και ανέδειξαν παιδαγωγικές προτάσεις και διδακτικές προσεγγίσεις. 

Το συνέδριο χαιρέτισε εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, ο υπουργός κος Γ. Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς κος Δ. Κυριακίδης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Παιονίας, ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης κος Α. Βεργίδης. Κεντρικές επιστημονικές ομιλίες εκφώνησαν ο καθηγητής του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κος Χ. Λεμονίδης με τίτλο «Σύγχρονες Τάσεις στη διδασκαλία των Μαθηματικών» και η καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Ιφιγένεια Βαμβακίδου με τίτλο «Δημιουργικότητα και Φαντασία στις ιστορικές σπουδές».

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι επιχειρήσεις του νομού:

Alumil

Φάρμα Κουκάκη

Eurimac

«ΠΑΪΚΟ» νερά Μακεδονίας

ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος Αλέξανδρος

Βιβλιοπωλείο Σύμμετρο

Patisserie Τσαχουρίδης

Αρτοζαχαροπλαστείο μύλος

Αρτοζαχαροπλαστείο Eva – Mari

Ζαχαροπλαστείο Pastry shop Κόντος

Βιοτεχνία Ξηρών Καρπών «Δέδας»

Οινοποιεία Αϊδαρίνης


και οι χορηγοί επικοινωνίας :

Γνώμη Κιλκίς-Παιονίας

Ειδήσεις

Μαχητής

European school radio









Χάρη στις χορηγίες αυτές και τη σημαντικότατη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, του Δήμου Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας, η διοργάνωση του ήταν πληρέστατη και άρτια, χωρίς καμία απολύτως έλλειψη ή απουσία μέριμνας.




Την πρώτη μέρα του συνεδρίου η σοπράνο και εκπαιδευτικός κα Βάσω Βαϊούλη, με τη συνοδεία πιάνου ερμήνευσε τραγούδια του Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη και Μ. Βαμβακάρη, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους/ες. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών/τριών μας.




Στόχος μας ήταν ο εκπαιδευτικός κόσμος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς να αποκτήσει ένα «παράθυρο» επικοινωνίας με όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας και να δημιουργήσουμε ένα επιστημονικό μετερίζι ανάδειξης του μόχθου των εκπαιδευτικών του νομού μας, αλλά και όλης της χώρας.




Το συνέδριο ήταν πολλαπλώς επιτυχημένο και αγκαλιάστηκε από τους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας και από την κοινωνία του νομού μας, ανοίγοντας πλέον μπροστά μας νέες προοπτικές και προκλήσεις.




Το συνέδριο θα πραγματοποιείται πλέον, σε ετήσια βάση καθιστώντας την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς παιδαγωγικό πόλο έλξης. Το πρώτο μας συνέδριο ανέδειξε το Κιλκίς στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας ως ισότιμο συμμέτοχο και συνομιλητή. Το 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί τον Μάϊο του 2024 ενσωματώνοντας παιδαγωγικά εργαστήρια, πολιτιστικά δρώμενα, ομιλίες διεθνώς καταξιωμένων επιστημόνων, αλλά και δυνατότητες γνωριμίας με τις φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά τοπόσημα του νομού.




Το 2023 βάλαμε τα θεμέλια. Τα επόμενα χρόνια θα ολοκληρώσουμε το Παιδαγωγικό μας σπίτι.














Ο Διευθυντής




Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς














Σωτήρης Μαρκάδας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.