Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

"Νοέμβριος 1944, όταν το Κιλκίς βάφτηκε κόκκινο - Ποτέ ξανά"

Του Κώστα Κιλτίδη
Κάθε πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου τιμάται στον λόφο του Κιλκίς η μεγαλύτερη ανθρωποθυσία από υπάρξεως νεοελληνικού κράτους. Τραγική συγκυρία σημάδεψε την ζωή μου και από παιδί τιμώ αυτούς που με γέννησαν. 

Η πίστις μου όμως στον Ελληνισμό και η παιδεία μου, θεράπευσαν ένστικτα και αρνητικά συναισθήματα αρχέγονου μίσους. Νοιώθω σήμερα την ανάγκη, λόγω σύγχρονων καταστάσεων, να θυμίσω ότι ενώ από το 1945 τον Φεβρουάριο η συμφωνία της Γιάλτας ( θέρετρο της Κριμαίας) έδινε την επιρροή της χώρας μας στη Μεγάλη Βρετανία, κάποιοι αιματοκύλησαν τον λαό μας επί 5 χρόνια. 

Γιαυτό και οι θυσιασθέντες υπήρξαν αδικοχαμένοι εκ προοιμίου. Σε μια κόλλα χαρτί γράφτηκε η συμφωνία και άδικα αδελφικό αίμα χύθηκε στο Κιλκίς. Οι υδροφόρες του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 6 Νοεμβρίου ξέπλυναν τους δρόμους της πόλεως Κιλκίς. Γιατί;, Γιατί;,Γιατί;. 

Είναι δίδαγμα σκληρό. Πάντα προσοχή, μη κατά τα πιστεύω μας προδώσουμε Πατρίδα και Λαό.. Να έχουμε την θεμελιώδη γνώση, ότι οι συμφωνίες γράφονται σε χαρτί και οι θυσίες ακυρώνουν απάνθρωπα ζωές στο βάθος του χρόνου. Για ότι και σήμερα διαδραματίζεται. Ποτέ ξανά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.