Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από τη γέννηση του «γίγαντα» Αρίστου Φουντουκίδη


Ανακοίνωση "Άρη" Παντελεήμονα
Ο Αριστοτέλης (Αρίστος) Φουντουκίδης γεννήθηκε στον Παντελεήμονα Κιλκίς στις 13 Φεβρουαρίου του 1942 και σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε να αγωνίζεται στην ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού, τον Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα.

Πολύ γρήγορα έδειξε το σπάνιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο συμβάλλοντας καθοριστικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Α' κατηγορίας Κιλκίς με την ομάδα του χωριού την αγωνιστική περίοδο 1959-60. Επόμενος σταθμός στην πορεία του ήταν η ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Καλαμαριάς το 1960. Στη συνέχεια μετεγγράφετε στη Μ.Ε.Ν.Τ. το 1963 και το 1966 σε ηλικία 24 ετών μεταπηδά στον Π.Α.Ο.Κ. Θεσσαλονίκης. 

Καθιερώνεται αμέσως στην ενδεκάδα του «Δικεφάλου» και στο κέντρο της άμυνας, διακρινόμενος για τη δύναμή του, το πάθος και την αποφασιστικότητα. Τα σπουδαία σωματικά προσόντα αλλά και η αυταπάρνηση του τον ανέδειξαν σε έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς του Π.Α.Ο.Κ.

Στα 12 χρόνια της καριέρας του στον Π.Α.Ο.Κ., που ολοκληρώθηκε το 1978 σε ηλικία 36 ετών, κέρδισε το πρωτάθλημα του 1976 και δύο κύπελλα, το 1972 και το 1974. Έπαιξε σε 335 αγώνες Α' Εθνικής και πέτυχε 18 γκολ. Συμμετείχε σε 43 αγώνες κυπέλλου πετυχαίνοντας 7 γκολ και έπαιξε σε πέντε τελικούς kυπέλλου Ελλάδας συνολικά, ενώ ήταν προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. σε αυτόν του 1981. Αρκετές φορές διετέλεσε υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας. 

Αγωνίστηκε σε 15 αναμετρήσεις των κυπέλλων Ευρώπης με την ασπρόμαυρη φανέλα και είναι 5ος σε συμμετοχές στην ιστορία του Π.Α.Ο.Κ., μετά τους Κούδα, Ιωσηφίδη, Γούναρη και Σαράφη.

Ο Αριστοτέλης Φουντουκίδης πρόσφερε τις υπηρεσίες του από το πόστο του προπονητή και στην ομάδα του χωριού του τον Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα για ένα μικρό διάστημα το 1980.

Έφυγε απρόσμενα από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών προδομένος από την καρδιά του στις 7 Ιουλίου 2007.

http://arispanteleimona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.