Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Πως μπορούμε να μιλάμε για ασφαλή σχολεία με 50.000 κρούσματα;


Γράφει ο 
Μπάμπης Καραγεωργίου

Παρά και την έντονη ανησυχία του εκπαιδευτικού κόσμου, των γονιών αλλά και πλήθος επιστημόνων η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε στην κυβέρνηση το άνοιγμα των σχολικών μονάδων την προσεχή Δευτέρα.Το θέμα είναι ότι δεν υπήρξαν και ουσιαστικές αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο καθώς παραμένει το 50%+1, ο κανόνας που καθορίζει το πότε κλείνει ένα τμήμα λόγω κρουσμάτων.

Με τα κρούσματα να προσεγγίζουν ήδη τα 8.000 πριν το άνοιγμα πως μπορούμε να έχουμε εγγύηση ότι η κατάσταση δεν θα εκτροχιαστεί και τα κρούσματα δεν θα πάρουν την ανιούσα.Γιατί να μην αξιοποιήσουμε το δώρο της τηλεκπαίδευσης έτσι ώστε να διασφαλίσουμε μια έστω σταθερή υγειονομική πορεία;

Υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από την κ.Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρο του PES Women η οποία με ανάρτησή της δείχνει το ενδιαφέρον της για τους γονείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Χαρακτηριστικά η κ.Δημαδάμα αναφέρει στο δημοσίευμα της: "Αν η κυβέρνηση ανοίξει τα #σχολεια Δεν μπορεί το Υπ. Παιδείας να αγνοεί τους μαθητές που έχουν ΓΟΝΕΙΣ στις ευπαθείς ομάδες & κινδυνεύουν να νοσήσουν με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Πρέπει να δοθεί εναλλακτική τηλεκπαίδευσης για αυτες τις περιπτώσεις."

Πρέπει να δοθούν εναλλακτικές σε παιδιά που κινδυνεύουν πραγματικά. Ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή πρέπει να αναβαθμιστούν οι δικλείδες ασφαλείας. Το σύστημα της τηλεκπαίδευσης πρέπει να είναι σε άμεση ετοιμότητα αν χρειαστεί και φυσικά πρέπει να μειωθεί δραστικά το 50% συν 1.

Διακεκριμένοι επιστήμονες χτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου με χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του Ιωάννη Πρασσά, διδάκτωρα Μοριακής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Τορόντο όπου επισημαίνει ότι μέχρι την Κυριακή θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σημαντικά οι νοσηλείες.

Ας μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η κατάσταση. Υπάρχει ακόμα χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.