Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 1992, στο Πολύκαστρο


Του Βασίλη Αθανασιάδη
Η Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 1992, εορτή του Αγίου Νικολάου, ήταν μια μέρα σημαντική για την ιστορία της μικρής μας πόλης. Πριν από 29 χρόνια με την παρουσία των εκκλησιαστικών και πολιτειακών αρχών του τόπου μας και εκατοντάδων μελών και φίλων του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων "Οι Ακρίτες" από όλο το νομό μας και όχι μόνο, εγκαινιάστηκε το«Σπίτι του Πόντου» στο Πολύκαστρο.



Ένα κτίριο κόσμημα για την πόλη του Πολυκάστρου, μία «κυψέλη» πολιτιστικής - κοινωνικής προσφοράς – και δημιουργίας που στέγασε και στεγάζει όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», ενός Συλλόγου με συνεχή παρουσία και δράση επί 55 συναπτά έτη.



Ρίγη συγκινήσεως την ημέρα των εγκαινίων για τα εκατοντάδες μέλη και τους φίλους η είσοδος στο «Σπίτι του Πόντου» υπό τους ήχους του κλαρίνου του αλησμόνητου Γιώργου Ιακωβίδη (Χέρσο). Η επίσκεψη συνεχίστηκε καθ΄όλη την ημέρα και μέχρι τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας.



Το όνειρο δεκαετιών των Μελών του Συλλόγου υλοποιήθηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια (1988 - 1992) με την συμπαράσταση χιλιάδων συνανθρώπων μας μελών και φίλων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, Γερμανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Κύπρο κ.α. τους οποίους και ευχαριστούμε από καρδιάς για την αμέριστη συμπαράσταση τους, για την ολοκλήρωση του έργου.



Για την ιστορία το «Σπίτι του Πόντου» στο Πολύκαστρο θεμελιώθηκε 14-02-1988, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε στις 06-12-1992 με πρόεδρο τον κο Βασίλειο Αθανασιάδη και μέλη της Διοίκησης τους αλησμόνητους : Χρήστο Αδαμίδη(αντιπρόεδρο), Ηρακλή Αποστολίδη, Γιάννη Καραγιαννίδη και τους ακούραστους Γιάννη Αλτιπαρμακίδη, Σάββα Καρδόπουλο, Νίκο Σιάνα και Γιάννη Χρυσουλίδη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.