Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Μήνυμα Γιώργου Φραγγίδη για 21η Απριλίου 1967


Μήνυμα Γιώργου Φραγγίδη
Μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες πρόσφατης ιστορία της Ελλάδας αποτελεί η εγκαθίδρυση της απριλιανής δικτατορίας των συνταγματαρχών το 1967, που με τη χρήση ωμής βίας κατέλυσε τη δημοκρατία και κατέλαβε την εξουσία με πρόσχημα την αποφυγή της αναρχίας και την ομαλή διακυβέρνηση, οδηγώντας τη Χώρα σε περιπέτειες, με αποκορύφωμα την τραγωδία της Κύπρου.

Η καθιέρωση της αυστηρής λογοκρισίας, η απαγγελία αναίτιων κατηγοριών, τα βασανιστήρια και οι μαζικοί διωγμοί αντιφρονούντων της Χούντας, φοιτητών, εργαζομένων, ανθρώπων του πνεύματος αλλά και σε τομείς όπως η δημόσια Διοίκηση, η Παιδεία και κυρίως οι ένοπλες δυνάμεις αποτέλεσαν το όχημα της επιβολής του καθεστώτος στην Ελληνική Επικράτεια.

Σαράντα επτά χρόνια μετά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι, παρά τις αντιξοότητες και τις οποιεσδήποτε πολιτικές αντιπαραθέσεις σε κρίσιμα ζητήματα καταφέραμε ενωμένοι να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και να καταστήσουμε την Ελλάδα ένα σύγχρονο Κράτος δικαίου, με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες.

Επειδή όμως τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο στην εποχή της παγκόσμιας κρίσης και αστάθειας, των εξωτερικών απειλών και επιβουλών, η Εθνική ομοψυχία χωρίς στείρες αντιπαλότητες, και παράλληλα η διατήρηση της ιστορικής μνήμης αποτελούν τα προαπαιτούμενα για την ενότητα του λαού, της ειρηνικής συνύπαρξης με τις εξουσίες και της σταθερής πορείας της Χώρας προς την πρόοδο και την ευημερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.