Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Τιμήθηκε η επέτειος της διάσπασης του Μακεδονικού μετώπου


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με την συμβολική συμμετοχή ολιγομελών αντιπροσωπειών από τις σύμμαχες χώρες του Α’ παγκοσμίου πολέμου Γαλλίας, Ιταλίας, Μ. Βρετανίας, Ρωσίας και Σερβίας, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, τιμήθηκε η επέτειος της διάσπασης του Μακεδονικού μετώπου που οδήγησε στην συνθήκη ειρήνης του πολέμου.

Στο διασυμμαχικό μνημείο που βρίσκεται δίπλα στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος ανατολικά της πόλης του Πολυκάστρου εψάλη δέησης χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτου π. Βησσαρίωνος στην οποία παρευρέθησαν ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης, η βουλευτής Κιλκίς κ. Ε. Αγαθοπούλου, πρόξενοι και εκπρόσωποι των συμμάχων χωρών Γαλλίας , Ιταλίας , Μ. Βρετανίας , Ρωσίας και Σερβίας, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Α. Βεργίδης, ο δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Κυριακίδης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι τοπικών κοινοτήτων.

Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης στο χαιρετισμό του, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες εστίασε στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του covid – 19 στην φετινή επέτειο μνήμης λέγοντας:

«Ο σημερινός εορτασμός , εν μέσω της πανδημίας, δεν σηματοδοτεί μόνο την ανάγκη της συνεννόησης, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, αλλά αναδεικνύει τη σημασία της ατομικής ευθύνης και του αλληλοσεβασμού για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας προστίθεται, στις κοινής αποδοχής, αξίες της ελευθερίας , της δημοκρατίας , του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της παιδείας, και της προστασίας του περιβάλλοντος, που αθροιστικά οικοδομούν τη συλλογική συνείδηση μεταξύ των λαών μας και γεφυρώνουν τις δευτερεύουσες διαφορές μας.»

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντά και του εκπροσώπου της Ιταλικής αποστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.