Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αν θέλει να είναι βασικός πόλος της Κεντροαριστεράς

Γράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Με την κρίση της πανδημίας τα πήγαμε καλά σαν χώρα στον υγειονομικό τομέα και το πιστώθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά από την άλλη υπέστη χτύπημα στο πυρήνα του ιδεολογικού πολιτικού στίγματος, καθότι κατέρρευσε το νεοφιλελεύθερο αφήγημα.


Αναδείχθηκε περισσότερο από ποτέ η ανάγκη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του κοινωνικού κράτους, η σημασία των δημόσιων πολιτικών, των κρατικών παρεμβάσεων και επενδύσεων.

Έτσι μετά νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πρέπει γρήγορα να αποκτήσει οργανωτική δομή συμπαγούς πολιτικού φορέα, παράγοντας πολιτική από κάτω προς τα πάνω, δημιουργώντας στελέχη, που θα πυροδοτήσουν τον επανασχεδιασμό, για εσωκομματική δημοκρατία και κοινωνική διεισδυτικότητα.

Πρέπει να διαμορφωθεί, ορίζοντας με σαφήνεια το ιδεολογικό του πλαίσιο, τις πολιτικές επιλογές του, τη δομή, τα όργανά του, καθιστώντας συμμέτοχους σε αυτή την ανασυγκρότηση, όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

Ανασυγκρότηση με βάση τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, οργανωτικά δεδομένα, από την Αυτοδιοίκηση και τον Συνδικαλισμό μέχρι την τελευταία κοινωνική οργάνωση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι μέσα από τη διαβούλευση στο οργανωμένο και δομημένο πλέον κόμμα να προκριθεί το νέο ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα πείθει ως εναλλακτική λύση.

Αν η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα πρέπει η πολιτική του ταυτότητα να περιλαμβάνει:

Μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία, που θα διαμορφώσει
μια νέα νίκη της Κεντροαριστεράς της μεγάλης προοδευτικής Δημοκρατικής παράταξης και την απαλλαγή της χώρας από την νεοφιλελεύθερη αντίληψη με τις κοινωνικές ανισότητες που γεννά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.