Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Ομιλία Ε. Αγαθοπούλου στη Βουλή για την πανδημία του κορωνοϊού


Σημεία ομιλίας Ε. Αγαθοπούλου στη συζήτηση σ/ν του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση ΠΝΠ αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19
Η κ. Αγαθοπούλου ξεκίνησε την ομιλία της τονίζοντας πως εφόσον πολλές διατάξεις που κυρώνονται έχουν ήδη εφαρμοστεί στην πράξη η συζήτηση επικεντρώνεται στις κρίσιμες απαντήσεις που οφείλει να δώσει η κυβέρνηση επί της εφαρμογής τους.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα εξής ζητήματα:


Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό επισημαίνοντας ότι απαιτούνται: πλήρης υγειονομική κάλυψη προσφύγων και μεταναστών, προσλήψεις γιατρών για όλες τις δομές, προγράμματα ένταξης και αποσυμφόρηση των νησιών, ποσόστωση κατανομής σε όλη την Ελλάδα.

Στην επιτυχή αντιμετώπιση του πρώτου κύματος επιδημικής έξαρσης του covid-19 που όμως οφείλει να συνοδευτεί από πραγματική και μόνιμου χαρακτήρα επένδυση στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στη διάθεση αναλυτικών στοιχείων από το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με τη διαχείριση των δωρεών, εφόσον δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση για σύσταση διακομματικής επιτροπής.

Στον ελλειμματικό σχεδιασμό του ΕΣΥ κατά την έξαρση της πανδημίας (διαχείριση - έλεγχος ύποπτων περιστατικών, μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού από τις πρωτοβάθμιες δομές προς τα νοσοκομεία, διαχείριση δωρεών κ.α.) με στόχο την καλύτερη προετοιμασία ενόψει δεύτερου κύματος του covid-19.

Στον κίνδυνο επιστροφής των εργολάβων σε εστίαση, φύλαξη και καθαριότητα στα νοσοκομεία.

Τέλος, η Βουλεύτρια, με την ευκαιρία της τοποθέτησης της στη Bουλή, ζήτησε από την Κυβέρνηση να στηρίξει το “Σχέδιο Κόστα-Ρίκα” του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που προτείνει τη δημιουργία ενός παγκόσμιου φορέα που θα εξαγοράσει πατέντες και θα τις διαθέτει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου να παραχθούν έγκαιρα και σε προσιτές τιμές φάρμακα και εμβόλια για τον κορωνοϊό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.