Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Τι λέει ο Κ. Κιλτίδης για την διαχείριση των υδάτινων πόρων του νομού Κιλκίς

Υπογράφει ο Κωνσταντίνος Β. Κιλτίδης
Ιατρός – Πρ. Βουλευτής - Υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας 
Εμπνεύσθηκα από μικρός και διαμόρφωσα τον πυρήνα των ιδεών στην πολιτική μου ενασχόληση, ανεξαρτήτως ιδιοτήτων και θέσεων. Οι τέσσερις λέξεις, έννοιες οδηγοί ήταν πάντα το πρόταγμά μου. Έθνος – Πατρίδα – Πολιτεία – Κοινωνία. 

Τιμήθηκα κατά ανεπανάληπτο τρόπο στο κοντινό παρελθόν από τους συμπολίτες μου στο νομού Κιλκίς, που και στις τελευταίες εκλογές με την συστράτευσή μου και την αναιμική διεκδίκηση αποτυπώθηκε αυτή η παρακαταθήκη, που με συνδέει με τόπο και ανθρώπους. 

Επιθυμώ να είμαι χρήσιμoς και όχι αρεστός. Δεν διεκδίκησα «το κατόπιν των ενεργειών μου», πλην εκείνων των περιστάσεων που προκλήθηκα. Υπάρχουν ζητήματα άλυτα στο Νομό, αλλά και προβλήματα που προκύπτουν. Επιλύθηκαν πάρα πολλά με την μικρή ή μεγάλη συμβολή όλων μας.

Επί σειρά ετών, σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς απέκτησα γνώση πολύπλευρη. Ένα από τα μείζονα ζητήματα ήταν η διαχείριση των υδάτινων πόρων στο Νομό μας. Επιχείρησα ως Υφυπουργός Γεωργίας να φθάσω στο «δια ταύτα». 

Έκανα ένα οδοιπορικό με υπηρεσιακά στελέχη και αρμόδιους επιστήμονες. Απέκτησα γνώση ειδική και πλήρη και αποτύπωσα αυτά που μπορούσαν να γίνουν και αυτά που ήταν αδύνατων να πραγματοποιηθούν. Ένα από αυτά, που θα ήθελα να γίνουν, ήταν να κατασκευασθεί φράγμα στην κορυφογραμμή Μελανθίου – Λαοδικινού – Χρυσόπετρας. 

Δυστυχώς η διάβρωση του εδάφους δεν το επέτρεψε και έτσι προκρίθηκε η δημιουργία μικρών φραγμάτων. Όπως και για τα νερά του Μπέλες, να συγκεντρωθούν με μικρές υδατοδεξαμενές. Θυμίζω όμως σήμερα, μετά από δώδεκα χρόνια τρία μεγάλα έργα ζωής που «ξεχάσθηκαν» ή τα θυμούνται κάποιοι μόνον για να τα αναφέρουν, τις περισσότερες φορές κακόβουλα.

1) Το φράγμα Μεταξοχωρίου: Παρέδωσα εφαρμοστική μελέτη για προκήρυξη, αφού είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα υλοποίησης στο ΕΣΠΑ του ΥΠΑΑΤ. Την παρέδωσα στο Δήμο Κιλκίς εκ νέου, όταν ανακινήθηκε προ 2ετίας ξανά το θέμα.

2) Το φράγμα της Κάρπης: Παρέδωσα εφαρμοστική μελέτη και ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ του ΥΠΑΑΤ. Αφορούσε και την ύδρευση του Δήμου Παιονίας. Την κατέθεσα εκ νέου προ 2ετίας.

3) Ενέταξα ως δασικό έργο την δημιουργία φράγματος - λίμνης κάτωθεν των μεγάλων Λειβαδίων για άρδευση των καστανοτεμαχίων του Πάϊκου και ως ασύγκριτο τουριστικό υδροβιότοπο για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Προφανώς και γνώριζαν οι ειδήμονες ότι σχεδίαζα υποστήριξη του δικτύου άρδευσης της περιοχής Γουμενίσσης και ενίσχυση της Αρτζάν – Αματόβου με αγωγό από τον Αξιό στην περιοχή Μικρού Δάσους – Πευκοδάσους. 

Όπως και άλλα δευτερεύοντα έργα από τον Αξιό πέραν του Πολυκάστρου. Εξομολογούμαι επίσης, ότι ναι, ήμουν ίσως ο μοναδικός πολιτικός της ευρύτερης περιοχής, που υποστήριξα με πάθος το μεγαλύτερο φράγμα του Αξιού, που θα απογείωνε όλη την περιοχή Πολυκάστρου – Αξιουπόλεως και κάτω προς Θερμαϊκό.

Ας τα γνωρίσουν, ας τα προβάλουν και ας τα ενστερνισθούν ξανά, ως έργα πνοής. Εγκλημάτησαν πολλοί από το τότε ΠΑΣΟΚ του 2009 και μετέπειτα. Για όσους θέλουν να συνεισφέρουν στην δημιουργία υποδομών που θα σημαδέψουν, τώρα και στο μέλλον τη ζωή των κατοίκων του Νομού μας. Σήμερα που η κανονικότητα επανέρχεται, ιδού το πεδίο της δόξης το λαμπρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.