Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

“Step Forward”: Ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στα πλαίσια του Εrasmus+

Κείμενο: Νίκη Μάτσκου 
To “Step Forward” αποτελεί ένα 9ήμερο σεμινάριο το οποίο έλαβε χώρα στις 22-30/11/2017 στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ από τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό AENAO. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας στο οποίο συμμετείχαν 39 νέα άτομα από 10 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Αρμενία. Αζερμπαϊτζάν, Λετονία, Αίγυπτος, Αλγερία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Γεωργία και Ιταλία).

Η κατάρτιση βασίστηκε σε μη τυπικές εκπαιδευτικές μεθόδους. Οι επιμέρους στόχοι του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με το Ε+ και τις ευκαιρίες που παρέχει, η αύξηση των γνώσεων σχετικά με το Ε+ και την δράση ΚΑ1,η ενίσχυση δεξιοτήτων όσον αφορά στην διαχείριση προγραμμάτων στα πλαίσια του Ε+,η επισήμανση των ποιοτικών στοιχείων ενός προγράμματος και η προώθηση της μη τυπικής μάθησης ανάμεσα στους νέους.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να πάρουν μέρος σε εργαστήρια, όπου εφάρμοσαν τις αποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες και εξερεύνησαν προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Με την επάνοδό τους στην πατρίδα τους θα δράσουν πολλαπλασιαστικά και θα συμβάλλουν στην διάχυση του προγράμματος, με την οργάνωση τοπικών εργαστηρίων. Για να η γίνει αξιολόγηση της επιτυχίας των εργαστηρίων, των μεθόδων και των εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν, οι νέοι θα συναντηθούν ξανά στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 2018.

Στη συνάντηση αυτή οι νέοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τα τοπικά εργαστήρια. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να οργανώσουν νέες δράσεις με βάση την ευρωπαϊκή στρατηγική και τους στόχους του 2020 και να δημιουργηθούν βάσεις για μεγαλύτερη δικτύωση και ενίσχυση μακροχρόνιας και ποιοτικής συνεργασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.