Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ομιλία Ειρήνης Αγαθοπούλου στις Βρυξέλες

Δελτίο τύπου Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) 
Στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλες, παρευρέθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2017 η Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) Ειρήνη Αγαθοπούλου, καλεσμένη από τους διοργανωτές για να συμβάλει ενεργά εκ μέρους της ελληνικής αποστολής στη συζήτηση της συνάντησης Στρογγυλής Τραπέζης με τίτλο «Gender-based violence against migrant and ethnic minority women: addressing the issue from a European perspective» (Βία με βάση το φύλο κατά των γυναικών μεταναστών και των εθνοτικών μειονοτήτων: αντιμετώπιση του θέματος από ευρωπαϊκή προοπτική). 

Η Στρογγυλή Τράπεζα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ σχεδίου «GEMMA against Violence: Gender based Empowerment of Migrants through a Multiagency Approach» (GEMMA ενάντια στη βία με βάση τη διάσταση του φύλου. 

Ενδυνάμωση των μεταναστών μέσω μιας πολυπολιτισμικής προσέγγισης), φιλοδοξεί να αποτελέσει τον δημόσιο χώρο για να αναπτυχθεί η συζήτηση μεταξύ των αρμόδιων για τη χάραξη πολιτικών φορέων και των επαγγελματιών του χώρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Στόχος είναι η επικύρωση και εφαρμογή διεθνών συμφωνιών για ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του 2011, καθώς και συντονισμένες πολυτομεακές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των βασικών αιτίων της έμφυλης βίας, με παράλληλη στήριξη των γυναικών μεταναστών και προσφύγων που πέφτουν θύματά της.

Στην συνάντηση, που συμμετείχαν εκπρόσωποι Υπουργείων Δικαιοσύνης της ΕΕ, της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς και της Ομάδας GREVIO του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η Πρόεδρος του Κ.Ε.Θ.Ι. είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα σχετικά προγράμματα που σχεδιάζει και υλοποιεί το Κ.Ε.Θ.Ι. στη χώρα μας και να ανταλλάξει στοιχεία και καλές πρακτικές σχετικά με το θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.