Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς στον Κάκκαβο

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς 
Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς συμμετείχε σε μια διαφορετική πεζοπορία. Στο όρος Κάκκαβος στις Σκουριές Χαλκιδικής εκεί όπου η εξορυκτική δραστηριότητα καταστρέφει το αρχέγονο δάσος βρέθηκαν 170 άνθρωποι από συλλόγους, ομάδες και συλλογικότητες από Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κιλκίς, Σταυρό και άλλες πόλεις της περιοχής. 

Περπάτησαν στα μονοπάτια του αγώνα ΞΕΣΚΟΥΡΙΑ...ΖΩ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές Οκτώβρη και άκουσαν την ανάσα του βουνού που αργοπεθαίνει. Οι κάτοικοι της περιοχής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μ. Παναγιάς, ο Σύλλογος Γυναικών Μ. Παναγιάς, η Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγιάς φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες. 

Ήταν εκεί για να δείχνουν τον δρόμο, να ενημερώσουν και να φιλέψουν τους συμμετέχοντες. Όλοι έφυγαν με ανάμεικτα συναισθήματα. Αυτά που σε γεμίζει το βουνό και η φύση και αυτά που σου δημιουργεί η καταστροφή της. 

Αυτό που έμεινε σαν δέσμευση ήταν ότι δεν θα ξεχάσουν τον Κάκκαβο και τους κατοίκους του που δίνουν χρόνια τώρα έναν δύσκολο και άνισο αγώνα για την σωτηρία του. Θα φροντίσουν να βρίσκονται εκεί όσο πιο συχνά γίνεται για να αναδείξουν την διαφορετική προοπτική που έχει ό τόπος.

Στην πεζοπορία συμμετείχαν οι Ανεξάρτητοι Ορειβάτες Β. Ελλάδος, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς, ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς, το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία, ο Σύλλογος Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ, η ανοιχτή συνέλευση «Εν Κιλκίς» ο Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας, ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σταυρού, η Ορειβατική Λέσχη Σερρών, η ομάδα Ποδηλατοεκδρομές και Εξορμήσεις, η Παρέα των Μονοπατιών, οι Naturalistas, O Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης ενώ την μεγαλύτερη παρουσία είχε η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.