Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην Κατερίνη

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη η υποδοχή της ιστορικής, ιερής και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Η ιερή εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα Κατερίνης μέχρι 27 Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η ιερή εικόνα μεταφέρεται προς προσκύνηση στην Κατερίνη, μία πόλη κατεξοχήν προσφυγική, όπου υπερτερεί το ποντιακό στοιχείο.

Την ιερή εικόνα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα και άλλους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Πρόεδρο Γεώργιο Τανιμανίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Παναγία Σουμελά».

Την ιερή εικόνα υποδέχθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, οι κληρικοί της Πόλεως και της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κατερίνης, οι τοπικές Αρχές, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και τμήματα όλων των Ποντιακών και λοιπών Προσφυγικών Συλλόγων και Σωματείων και πλήθος πιστών που έσπευσαν να υποδεχθούν την Κυρά του Πόντου.

Μετά την υποδοχή, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα, όπου τελέστηκε δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Παντελέημονος.

Μετά τη δέηση, ομίλησε σύντομα και συγκινητικά ο οικείος Αρχιερέας κ. Γεώργιος, ο οποίος χαρακτήρισε τηνη ημέρα ως ιστορική, ιερή, αγία και ευλογημένη, διότι η Κυρία Θεοτόκος η Σουμελιώτισσα ως στοργική μητέρα έρχεται στην Κατερίνη να συναντήσει τα παιδιά της, ξεριζωμένα από τις πατρογονικές εστίες τους και εγκατεστημένα πλέον στη νέα πατρίδα τους, την Πιερική γη που τα δέχθηκε τα αγκάλιασε. Στην Πιερική γη όπου οι πρόσφυγες μεγαλούργησαν και πρόκοψαν.

Αντιφώνησε θεολογικότατα και εύστοχα ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γεώργιος Τανιμανίδης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.