Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Η θεατρική παράσταση «Τριβές και Προστριβές» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Τριβές και Προστριβές» σε κείμενα των Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Ρέππα - Παπαθανασίου, Αναστασίας Τσακίρη, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Στάμογλου με σκηνικά – κοστούμια Μαγδαληνής Σίγα, από τα Θεατρικά Εργαστήρια «Μελίνα Μερκούρη» Πειραματική Σκηνή, του Δήμου Νεάπολης Συκεών – Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών, την Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για το έργο:
Σε ένα χώρο που ορίζεται από τα υπολείμματα των συγκρούσεων, ένα σύνολο από ήρωες, με την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά της απελπισίας, αποζητούν την λύτρωση, μέσα από την αναδημιουργία του περιβάλλοντος, που τους κατέστησε ηθικά υπολείμματα. Η επαφή που επιβλήθηκε, η τριβή που παραβλέφθηκε και η προστριβή, που φαίνεται η μοναδική λύση σε έναν κόσμο που μετρά το κλέος του από τα συντρίμμια των άλλων.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, Σταμάτης Στάμογλου

Αποσπάσματα από κείμενα των Αριστοφάνη, Ευριπίδη, Ρέππα-Παπαθανασίου, Αναστασίας Τσακίρη.

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία, Μαγδαληνή Σίγα

Βοηθός Σκηνογράφου, Αναστασία Γυλλού

Ζωντανή Μουσική από τον Γιάννη Στόικο

Αφίσσα, Τέση Δροσοπούλου

Εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά
Δάφνη Βόλνα, Χαράλαμπος Γκατζώλας, Μαρία Κοζίδου, Φανή Κυριαζίδου, Άγγελος Μουθουνάκης, Εύα Παναγιωτίδου- Λοίζου, Ρίτα Παπαιωάννου, Ελένη Στεργίου, Άννα Αναστασία Φιλιππίδου και ο Γιάννης Στόικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.