Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Κιλκίς: Εκδήλωση με τίτλο «Μικρές περιπλανήσεις στις σελίδες ενός βιβλίου»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς διευρύνει τις δραστηριότητές της στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για πρώτη φορά προσκαλεί τους μικρούς, από 8 ετών, αλλά και τους μεγάλους φίλους του Μουσείου να συμμετάσχουν σε ένα θεατρικό παιχνίδι, εμπνευσμένο από το καινούριο βιβλίο «Πιθανότητες» του γνωστού συγγραφέα και μουσικού Δημήτρη Μπασλάμ.
Η δράση, με τίτλο «μικρές περιπλανήσεις στις σελίδες ενός βιβλίου», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Το Μουσείο θα υποδεχθεί στον κήπο του δύο σπουδαίους δημιουργούς στον χώρο του παιδικού βιβλίου, τον συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ και τη θεατροπαιδαγωγό Ανέτα Λιάπτση, οι οποίοι συναντιούνται σ' ένα μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο «Πιθανότητες», που μιλά για τα σταυροδρόμια, τις αποφάσεις, τ' αδιέξοδα και τις διεξόδους που έχει ο καθένας μας, όταν καλείται να πάρει μια απόφαση για να προχωρήσει.


"Στέκομαι λοιπόν όρθια και κοιτάζω ευθεία μπροστά. Βλέπω πως έχω τρεις επιλογές. Να προχωρήσω ευθεία. Να προχωρήσω αριστερά. Να προχωρήσω δεξιά. Πίσω δεν πάω. Και ρωτώ. Αν. Αν λέω, αν…".

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μπασλάμ είναι σχολιασμένο με μοναδικό τρόπο από τις δυνατές, διαυγείς και εναργείς εικόνες της Ντανιέλας Σταματιάδη. Ένα βιβλίο για παιδιά, εφήβους και ενήλικους που καλούνται να πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν. Πού να πάνε όμως; Ευθεία, δεξιά ή αριστερά; Γιατί πίσω δεν πάει...
Οι μικροί επισκέπτες θα πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6977517758 (Μαρία Φαρμάκη), 6975734239 (Νεκτάριος Πουλακάκης) και 23410-22477 (Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του αρτοποιείου «Ο Γιώργος».


Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ώρα προσέλευσης: 11:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.