Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ανάγνωση του παραμυθιού «Το ταξίδι της Χαλιμάς» στη Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ διοργανώνουν στο χώρο της βιβλιοθήκης βιβλιοανάγνωση του παραμυθιού «Το ταξίδι της Χαλιμάς» το οποίο δημιούργησε ο Νίκος Καλαϊτζίδης με τη βοήθεια της μη κερδοσκοπικής θεατρικής ομάδας «mermiξ» και δεκάδες εθελοντές. Το παραμύθι έχει μεταφραστεί σε περίπου 20 γλώσσες.

Η δράση θα υλοποιηθεί στις 22 Μαρτίου 2017 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς. Θα υπάρξουν δύο τμήματα με ώρες έναρξης 15:00 και 16:30 αντίστοιχα. Η ανάγνωση θα γίνει από εκπροσώπους του κοινωνικού τμήματος του Συλλόγου Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ.

Οι ηλικιακές ομάδες στις οποίες απευθύνεται είναι 7 - 9 ετών. Στις ομάδες θα συμμετέχουν από κοινού παιδιά από το Κιλκίς καθώς και παιδιά από τη Συρία. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο χώρο της βιβλιοθήκης. Απαιτείται προεγγραφή.

Περίληψη παραμυθιού: «Το παραμύθι χωρίζεται σε 5 κεφάλαια με διαφορετική κάθε φορά εικονογράφηση και ξεκινά με τη Χαλιμά, που εγκαταλείπει τη Χώρα του Ηλίου, όπου έχει σταματήσει να βρέχει, για να πάει στη Χώρα της Βροχής και να φέρει τα σύννεφα. Ταξιδεύει μέσα από τη Χώρα της Ερήμου, μπαίνει σε βάρκα και φτάνει στη Χώρα της Θάλασσας, περνάει από τη Χώρα του Δάσους και καταλήγει στη Χώρα της Βροχής, όπου ζητάει από τους «αρχηγούς» της να στείλουν σύννεφα στην χώρα της».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από τον συγγραφέα «Έγραψα λοιπόν αφού έκανα μελέτη και έρευνα στα λαϊκά αραβικά παραμύθια, μια ιστορία που δεν έχει μέσα "κακούς" ανθρώπους, βασιλιάδες και πριγκίπισσες, σεξιστική γλώσσα και βία και μιλάει για το ταξίδι των προσφυγόπουλων».

Ώρες λειτουργίας βιβλιοθήκης: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8:00-15:15 και Τετάρτη 11:00-19:00.


Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2341076338, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr, Email: vivlkilk@sch.gr, Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.