Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς στο 3ο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο

Δελτίο τύπου 2ου ΓΕΛ Κιλκίς 
Το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς συμμετείχε στο 3ο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο που διεξήχθη στην Ξάνθη στις 18 και 19 Μαρτίου. Η εργασία που παρουσίασε το σχολείο μας στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης είχε τον τίτλο «Από τα μοναστήρια των χαμένων πατρίδων στα μοναστήρια του τόπου μας».
Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και αναζήτησαν πληροφορίες για τη θρησκευτική ιστορία της Στρώμνιτσας, του Πόντου και της Στενημάχου καθώς και για την περιοχή του Κιλκίς. 

Είχαν έτσι την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις πατρογονικές τους ρίζες και να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία του τόπου μας και των ανθρώπων που τον κατοίκησαν, να συνεργαστούν και να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της έρευνάς τους σε μαθητές σχολείων απ' όλη την Ελλάδα δίνοντας το στίγμα της πόλης μας μέσα από μία θεολογική θεματολογία.

Συμμετείχαν οι μαθητές της Α' τάξης : Ζηρίδης Νικόλαος, Ζόγκου Ανικέντα, Ιορδανίδης Αλέξανδρος, Ιωαννίδου Αθανασία, Ιωαννίδου Αυγή, Ιωαννίδου Στυλιανή, Καζαντζίδου Μαρία, Κανταρτζή Χρυσούλα, Καραγιαννίδου Λαμπρινή, Καρβουνίδης Ελευθέριος, Καρυπίδης Αναστάσιος, Κατσαβέλη Παναγιώτα, Κεραμάρη Χρυσούλα, Κετικίδου Αικατερίνη, Νικολαΐδου Δόμνα, Νικολαΐδου Μαρία, Νταλαμπίρα Αντωνία, Ξανθάκη Αυγή, Ξανθοπούλου Μαρία, Ξενίδου Παρασκευή, Παπαδαμιανού Ελένη, Παπαϊωάννου Βαρβάρα, Παυλίδου Δήμητρα, Στανημεροπούλου Σταυρούλα, Συγγουρίδου Μαρία, Σφυράκη Αικατερίνη και Τζίμος Πέτρος. 

Την επίβλεψη είχε η θεολόγος Κατσαβέλη Μαρία. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι η συνεργατική και ερευνητική μάθηση έξω από τα στενά όρια της σχολικής τάξης και της διδακτέας ύλης μπορούν να έχουν τόσο θετικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.