Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Hμερίδα «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ & ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» στο Επιμελητήριο Κιλκίς.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του επίκαιρη ημερίδα με θέμα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ & ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία - Κόλλια Τσαρουχά, και χαιρέτησαν ο βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Θωμαΐδης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς κ.Τσογγίδης Ιωάννης, οι Αντιδήμαρχοι Νικολαΐδης Αιμίλιος, Αδαμόπουλος Γιάννης, Αναστασιάδου Λένα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λάζαρος Παζαρτζικλής, Κωνσταντίνος Ζώτος, Καλτσίδης Παναγιώτης, Δημητρης Δημητρίου ο πρώην πρόεδρος του εργατικού κέντρου Δημήτριος Βουλγαράκης, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης, αναφέρθηκε στο στόχο της ημερίδας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως:
"Το Επιμελητήριο Κιλκίς και οι συνεργαζόμενοι φορείς αναγνωρίζουν τις ριζικές αλλαγές που έχουν επέλθει στην αγορά εργασίας και επιθυμούν να συμβάλουν ώστε το σημερινό πρόβλημα να μετατραπεί σε ευκαιρία, μέσα από την ανάδειξη των τάσεων και αναγκών που επικρατούν στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική Αγορά εργασία".

Συνεχίζοντας προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης και διεξαγωγής πιστοποιημένων σεμιναρίων με βάση το υλικό που έχει ήδη παραχθεί από τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια του προγράμματος Δια βίου Μάθησης των πολιτών.

Ο πρώτος από τους εισηγητές της ημερίδας, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος οικονομικών επιστημών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, Γ. Ζαροτιάδης, στην εισήγησή του έδωσε έμφαση στην σημασία του επαγγελματικού προσανατολισμού και της επαγγελματικής εκπαίδευσης με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο αναπληρωτής πρύτανης και καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ι. Ελευθεριάδης αναφέρθηκε στους τομείς της εκπαίδευσης που χρειάζονται στη νέα αγορά εργασίας.

Ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας ένδυσης του ΤΕΙ Κιλκίς Γ. Σαββίδης εστίασε το λόγο του στην παρουσίαση των προοπτικών του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης.

Ο πρόεδρος της ALUMIL AE Γ. Μυλωνάς προσέγγισε το ζήτημα με ρεαλισμό τονίζοντας την ανάγκη εποικοδομητικών συνεργασιών πέρα από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, που ήταν και είναι τροχοπέδη για το επιχειρείν.

Την εταιρία KLEEMANN εκπροσώπησε το στέλεχος Ζ. Παναγιωτίδου, η οποία τόνισε την προτεραιότητα της εταιρίας στη διαρκή κατάρτιση των εργαζομένων και στις δυνατότητες εξέλιξης που προσφέρει η εταιρεία.

Η εκπρόσωπος του ΟΑΕΔ Χ. Γρηγοριάδου αναφέρθηκε στο έργο του ΟΑΕΔ στην επαγγελματική εκπαίδευση των ενδιαφερομένων και την προώθησή τους στην απασχόληση. Η εκπρόσωπος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης Π. Σιάνου-Χατζηκαμάρη αναφέρθηκε στα επαγγέλματα και τις δεξιότητες που απορρέουν από την τυπική επαγγελματική εκπαίδευση.

Ο προϊστάμενος της Α' βάθμιας εκπαίδευσης Α. Παπαδόπουλος επισήμανε τη συμβολή δραστηριοτήτων, δράσεων και εκπ/κών προγραμμάτων στην απόκτηση δεξιοτήτων επαγγ/κού προσανατολισμού στους μαθητές/τριες του Α’ βάθμιου Σχολείου. Τέλος ο υπεύθυνος της δράσης MicroStars στο Κιλκίς Δ. Κατσαρέλος τόνισε τη σημασία του e-Learning στην εκπαίδευση.

Η μεγάλη συμμετοχή, οι προβληματισμοί και η ζωηρή συζήτηση που ακολούθησε αποτελούν για το Επιμελητήριο Κιλκίς και τους Συνεργαζόμενους Φορείς το καλύτερο κίνητρο για την εφαρμογή των συμπερασμάτων της ημερίδας στη πράξη και το σχεδιασμό των επόμενων δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.