Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Κιλκίς 2.087 μΧ Τουριστικό τραίνο "Κιλκίς Λέλεβωσε Πουλόπομ" γύρω από τη Δοϊράνη!

Της ανταποκρίτριάς μας στο Κιλκίς Αϊσέ Γκιούλ
Σε ένα χρόνο από σήμερα, δηλαδή το καλοκαίρι του 2.088 μΧ, τίθεται σε λειτουργία το νέο εκπληκτικό τουριστικό τραίνο με την ονομασία "Κιλκίς Λέλεβωσε Πουλόπομ"!


Όπως δήλωσε στο "Άλ Τζαζίρα Γνώμη Κιλκίς" ο δήμαρχος Κιλκίς και Γευγελής κ. Μουσταφά Αμντουλάχ Τζιχάντ : " Ήταν ένα όνειρο δεκάδων χρόνων του πολυπληθούς πλέον μουσουλμανικού πληθυσμού του νομού Κιλκίς. Σαν ένδειξη τιμής όμως στην ποντιακή μειονότητα (σήμερα οι Πόντιοι φτάνουν το 3% του συνολικού πληθυσμού) το ονομάσαμε " Κιλκίς Λέλεβωσε Πουλόπομ". 

Αυτό το τουριστικό τραίνο είναι μια κοινοπραξία του Δήμου Κιλκίς και Γευγελής, της Περιφέρειας Μακεδονίας, του Επιμελητηρίου Κιλκίς, αλλά και του πρώην ΟΣΕ. Οι αμαξοστοιχίες φτιάχτηκαν στις πρώην εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ στη Σίνδο δίνοντας δουλειά για χιλιάδες Έλληνες ανέργους. Σιγά μην παίρναμε από Γερμανία και να δώσουμε δουλειά στους ξένους, όπως κάναμε τότε το 2016 μΧ. σαν βλάκες και μέναμε άνεργοι. Τα βαγόνια θα είναι ειδικά διαμορφωμένα με γυάλινες οροφές (πήραμε την ιδέα από ανάλογα τραίνα σε Καναδά και Ελβετία) για να απολαμβάνουν οι χιλιάδες τουρίστες την απίστευτη θέα του Κιλκισιώτικου τοπίου!

Φυσικά οι επισκέπτες μας θα απολαμβάνουν εξαιρετικό σέρβις εντός των βαγονιών, με εκλεκτά κρασιά από τη Γουμένισσα, ντόπια τυριά από τη Βάθη, αλλαντικά από το Πολύκαστρο και γλυκίσματα από την πόλη του Κιλκίς. Αναμένεται να δημιουργηθούν 2.000 επιπλέον θέσεις εργασίας (υπάλληλοι κάθε είδους εντός και εκτός τραίνων, τροφοδοσία, προμηθευτές, ξενοδοχεία, ανάπτυξη καταστημάτων, τοπικές βιοτεχνίες κ.α).

Επιπλέον θα εισρέουν με μορφή συναλλάγματος κάθε χρόνο στο νομό, τρία εκατομμύρια στερλίνες (μπήκαμε το 2.018 μΧ στη στερλίνα) από τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες που θα έρχονται στο νομό μας.

Μελλοντικά θα φτιάξουμε κι άλλες διαδρομές προς Κρούσια, Πάϊκο, Πικρολίμνη κτλ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.