Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ημερίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα

Ο Τομέας Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ. και υπό την αιγίδα του Γενικού Προξένου της Κύπρου, διοργανώνει στις 16 Απριλίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 09.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο 1 του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ημερίδα για τους Υδρογονάνθρακες με τίτλο: “Τελευταίες Εξελίξεις στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε Ελλάδα και Κύπρο”. 

Στόχος της Ημερίδας είναι να κάνει γνωστές τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Ελλάδα και την Κύπρο στον νευραλγικό τομέα των υδρογονανθράκων, να παρουσιάσει τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των γεωλογικών, γεωφυσικών και γεωτρητικών ερευνών και επίσης να παρουσιάσει θέματα διεθνών σχέσεων της Ν.Α. Μεσογείου. 

Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση του Βιβλίου του Σόλωνα Κασίνη με τίτλο “About Oil and Gas – Περί Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου“ καθώς και του νέου Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο “Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων” το οποίο ξεκίνησε το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 με επισπεύδον Τμήμα το Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και στο οποίο συμμετέχουν και η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π., το Τμήμα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Ε.Κ.Π.Α. και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. 

Ας σημειωθεί ότι Ημερίδα με αυτή τη θεματολογία διεξάγεται για έκτη συνεχή φορά στο Α.Π.Θ. και τη Βόρειο Ελλάδα, μια δραστηριότητα που ξεκίνησε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2012.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.