Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Φυσικοί τρόποι αντι-στρες μέσω άσκησης

Επιμέλεια κειμένου Kinesis Gym Kilkis
Βασικότερο ως πρόβλημα τις τελευταίες δεκαετίες παρουσιάζεται το στρες – άγχος το οποίο ενσωματώνεται στην καθημερινότητα μας, επιβάλλοντας τη μη ψύχραιμη συμπεριφορά, με συνέπεια την κακή διαχείριση αυτών που μας απασχολούν.

Το στρες δημιουργείται από την συσσώρευση όλων αυτών που αφορούν τις ανάγκες ή τις προσδοκίες μας. Χαρακτηριστικό είναι η ψυχολογική πίεση που νιώθουμε, η οποία οφείλεται σε ορμονολογικές διακυμάνσεις και τις περισσότερες φορές καταλήγει σε σωματική πάθηση από την παράλειψη της άσκησης.

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ρύθμισης (ενδογενώς) του ορμονικού μας συστήματος, είναι η άσκηση. Αν θέλουμε να επιτύχουμε την καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία αντιμετωπίζοντας τις στρεσογόνες καταστάσεις που μας πιέζουν καθημερινά στα πλαίσια του σύγχρονου τρόπου ζωής θα πρέπει να κάνουμε κομμάτι της ζωής μας τη φυσική δραστηριότητα και τα σωστά διατροφικά πρότυπα.

Σωματική δραστηριότητα:
Το ιδανικό είναι να ασκηθείτε τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα , πραγματοποιώντας μέτριας έντασης άσκηση τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα. Η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα πολλών ορμονών που μας προσδίδουν ευεξία και καλή διάθεση, όπως για παράδειγμα τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Αυξήστε λοιπόν όσο είναι δυνατό τη διάρκεια της σωματικής σας δραστηριότητας. Μη χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο για αποστάσεις μικρότερες του ενός χιλιομέτρου. Μετακινηθείτε με το ποδήλατό σας ή με τα πόδια. Δοκιμάστε να συμμετέχετε σε ομαδικά προγράμματα όπως Yoga, Pilates, Spinning ή zumba.

Υoga: Πραγματοποιούνται ρυθμικές αναπνοές σε συνδυασμό με συγκεκριμένες στατικές και δυναμικές ασκήσεις στοχεύουν στην ολοκληρωμένη εκγύμναση του μϋοσκελετικού συστήματος του ασκούμενου και στην απόκτηση ψυχικής ισορροπίας.

Pilates: Η μέθοδος Pilates αναπτύχθηκε το 1920 από τον Joseph Pilates, ως ένα πρόγραμμα αποθεραπείας για τα μϋοσκελετικά του προβλήματα και εξελίχθηκε σαν μια μέθοδο ευεργετικής άσκησης που προσφέρει έντονη αίσθηση ευεξίας.

Spinning: Το Spinning δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1980, από τους Schwinn και Goldberg. Eίναι το αυθεντικό και δημοφιλέστερο πρόγραμμα ομαδικής άσκησης ποδηλάτου σε εσωτερικό χώρο με σκοπό την αύξηση της φυσικής κατάστασης και της υγείας. Βασίζεται στην χρήση ενός στατικού ποδηλάτου πάντα με την καθοδήγηση ενός εξειδικευμένου προπονητή για Spinning.

Zumba: H Zumba ενσωματώνει λάτιν ρυθμούς και εύκολες χορευτικές κινήσεις σε συνδυασμό με δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα. Οι επιλογές είναι salsa, merenque, reggaeton, samba, hip-hop, cha cha, flamenco, αλλά και χορό της κοιλιάς.

Έτσι λοιπόν τα πρώτα και ίσως σημαντικότερα οφέλη από την άσκηση έρχονται από το ότι δημιουργεί ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης και κατά συνέπεια ελέγχου της ψυχολογικής μας κατάστασης και τελικά μιας πιο ψύχραιμης διαχείρισης της καθημερινότητας μας .Επιπλέον ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη είναι η αύξηση της μακροζωϊας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής . Είναι χρέος μας λοιπόν να διαμορφώσουμε τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας σωστά διατροφικά πρότυπα και να ενισχύσουμε την φυσική μας δραστηριότητα .

Στο γυμναστήριο μας Kinesis – Gym μπορείς να συμμετέχεις σε όλα τα παραπάνω προγράμματα και σε ακόμα περισσότερα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα με τα ομαδικά , έχουμε τον τρόπο να μετατρέπουμε την γυμναστική σε διασκέδαση βοηθώντας το μυαλό να ξεχαστεί ενώ παράλληλα γυμνάζουμε το σώμα . Να θυμάσαι πως η άσκηση προλαμβάνει την έναρξη των συμπτωμάτων του άγχους, αλλά και θεραπεύει τις αγχώδεις καταστάσεις σε μεγαλύτερο ποσοστό.

Kinesis Gym
25ης Μαρτίου 24
61100 Κιλκίς
23410 20450
www.kinesis-gym.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.