Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Dubai Ferry. Γιατί όχι και στην Ελλάδα;

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Είναι γνωστό στους περισσότερους, πως το Ντουμπάι πριν κάποια χρόνια ήταν ένα ασήμαντο ψαροχώρι. Με τα τεράστια έργα που υλοποιήθηκαν, σήμερα αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, προσελκύoντας εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αφού τους προσφέρει σχεδόν τα πάντα!


Αν κάποια στιγμή επισκεφτείτε τo Ντουμπάι, λάβετε υπόψη πως υπάρχει μια νέα σχετικά παροχή για τους τουρίστες. Η κρατική αρχή RTA, η οποία διαχειρίζεται οτιδήποτε έχει σχέση με μεταφορές (Δημόσιες συγκοινωνίες, οδική κυκλοφορία, μαρίνες, ταξί, υπηρεσία αδειοδότησης κτλ), δίνει την ευκαιρία σε τουρίστες αλλά και ντόπιους, να δουν την πόλη από άλλη ματιά, αυτή της θάλασσας!

Έτσι σε υπερπολυτελή σκάφη, πραγματοποιούνται προγραμματισμένες μικρές κρουαζιέρες κυρίως δίπλα στις ακτές, με στόχo να "συνδέσουν" τα κυριότερα αξιοθέατα και ορόσημα της πόλης, αλλά και τα γύρω νησιά. 

Επιπλέον η λειτουργία τους εξυπηρετεί ντόπιους και τουρίστες που απλά θέλουν να μετακινηθούν από το ένα αξιοθέατο στο άλλο, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Στάσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα στρατηγικά και δημοφιλή σημεία. Υπάρχουν επίσης σχέδια επέκτασης του δρομολογίου με επιπλέον στάσεις.
Τα σκάφη μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 40 επιβάτες, διαθέτουν θέσεις για αναπηρικά καροτσάκια, ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι τρία. 

Είναι πλήρως κλειστά και φυσικά κλιματιζόμενα, με δερμάτινα καθίσματα τύπου business class. 

Οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια μέσω της ιστοσελίδας Jalboot: www.jalboot.ae , ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου. 

Αυτή η σχετικά προσιτή οικονομικά επένδυση, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί πχ στις ακτές της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης ή άλλων πόλεων της χώρας μας; Δεν θα πρόσθετε αξία στον προορισμό; Δεν θα δημιουργούσε νέες θέσεις απασχόλησης; Δεν θα έφερνε επιπλέον συνάλλαγμα που τόσο έχουμε ανάγκη;

Είναι άραγε τόσο δύσκολο...; Ανάπτυξη δε θέλουμε; Μόνο με γκρίνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.