Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

"Προάγοντας την Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία στο Σχολείο"

Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 σε Κιλκίς και Γουμένισσα αντίστοιχα, τα δύο βιωματικά εργαστήρια, διάρκειας 10 ωρών, με θέμα: «Προάγοντας την ψυχική και συναισθηματική υγεία στο σχολείο». 

Τα συγκεκριμένα εργαστήρια απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να αναλάβουν προγράμματα Αγωγής Υγείας με θέματα την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς, την ψυχική υγεία/διαπροσωπικές σχέσεις και την πρόληψη των εξαρτήσεων. Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς διά του Υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων και τους/τις Σχολικούς Συμβούλους Α/θμιας και Β/θμιας Eκπ/σης Κιλκίς.

Στην πλειοψηφία τους οι εκπαιδευτικοί είπαν ότι οι προσδοκίες τους από το εργαστήρι πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Στην ερώτηση αν ήταν χρήσιμο το εργαστήρι στη δουλειά τους όλοι απάντησαν θετικά και πιο συγκεκριμένα ότι αποκτήσαν νέες γνώσεις και δεξιότητες. Τους άρεσε το κλίμα στην ομάδα, οι συζητήσεις, τα βιωματικά παιχνίδια, η ελευθερία έκφρασης και η γνωριμία/συνεργασία με τους συναδέλφους τους.

Στα εργαστήρια συμμετείχαν συνολικά 28 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με την βιωματική ομαδοσυνεργατική μέθοδο και να εκπαιδευθούν σε δεξιότητες όπως επικοινωνία, συνεργασία, έκφραση συναισθημάτων δυναμική ομάδων και δεξιότητες συντονιστή. Παράλληλα, στους συμμετέχοντες δόθηκε υποστηρικτικό υλικό, προτεινόμενη βιβλιογραφία και υπήρξε και ενημέρωση για θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση προγραμμάτων αγωγής υγείας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γουμένισσας για τη φιλοξενία του εργαστηρίου στο χώρο του σχολείου καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στη διευκόλυνση της υλοποίησης των εργαστηρίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.