Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

"Πόσο ελέγχουμε στο κράτος μας"

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. ΚΙλκίς
Το θέμα με τους λαθρομετανάστες άρχισε να κλείνει προς το παρών, δεν έληξε όμως. Αν αλλάξει κάτι θα το ξαναδούμε. Αυτό όμως το θέμα με έβαλε τις σκέψεις, τι έχει γίνει και πόσο οργανωμένο κράτος είμαστε και πού θα μπορούσε να συμβάλλει ο καθένας μας.

Έφθασαν στα σύνορά μας κάποιοι άνθρωποι για τους δικούς τους λόγους, δεν θέλω να αναφερθώ αν είχαν δίκιο ή όχι, θέλω να δώ εμάς το πολιτισμένο και οργανωμένο κράτος. Μόλις λοιπόν έφθασαν αυτοί οι άνθρωποι στα σύνορά μας παρουσιάστηκαν ως δια μαγείας από παντού άνθρωποι, από όλα τα μέρη της πατρίδας με ανοιχτά τα χέρια, απλόχερα να τους βοηθήσουν, με ρούχα, με φαγητά, με σκηνές και με ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας είχε στα χέρια του και έτρεχε στα σύνορα. Ερωτήθηκα ποιος είναι ο φτωχός;

Ποιος βιώνει οικονομική κρίση, από πού αυτά τα χρήματα; Όποιος ήθελε έπαιρνε μία κατσαρόλα φαγητού και έτρεχε στα σύνορα, έλεγχος από ποιόν; Δεκάδες Μ.Κ.Ο. εμφανίστηκαν για να δικαιολογήσουν προφανώς τα χρήματα που παίρνουν. Θα μπορούσα να έχω μία κατσαρόλα δηλητηριασμένο φαγητό και να το έχω μοιράσει; Κανείς δεν έδειξε να γνωρίζει τι γίνεται εκεί, ποια η απογραφή του συμβάντος;

Σε μία οργανωμένη κοινωνία θα υπήρχε έλεγχος από κάποιο κρατικό φορέα, από την Περιφέρεια; από τον Δήμο; Από την Αστυνομία; Από κάποιον φορέα, πάντως θα υπήρχε έλεγχος. Ποιος είναι αυτός που πάει για βοήθεια, τι βοήθεια θα προσφέρει και από πού χρηματοδοτείται και όλα αυτά να είναι στην διάθεση των πολιτών.

Την επόμενη φορά θά είμαστε σε θέση, να θεωρούμε πως μπορούμε, να είμαστε οργανωμένοι; Και ας μη χρειαστεί.

Θέλω να ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ έτοιμοι, σαν χώρα για την χώρα μας. Δεν είναι αντιδημοκρατικό να υπάρχει έλεγχος στο κράτος, στην χώρα μας, το σπίτι μας, από αυτό θα ξεκινήσουμε και θα φτάσουμε να έχουμε πλήρη έλεγχο του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.