Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ψωμιάδης: "Ζήτησα την απόσυρση του κατάπτυστου χάρτη από το βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου"

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την παρουσία χάρτη στο βιβλίο ιστορίας της Γ’ Λυκείου όπου η ΠΓΔΜ εμφανίζεται ως «Μακεδονία», ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή κάποιοι τώρα ξύπνησαν από το λήθαργο, θυμίζω πως ήδη από το Νοέμβριο του 2013 με επιστολή μου στον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχα ζητήσει την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου αυτού χάρτη από το βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου.

Είχα επισημάνει τότε στον κ. Σαμαρά πως τα κάστρα πέφτουν από μέσα και πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους ¨αβανταδόρους¨ της προπαγάνδας των Σκοπίων να αμφισβητούν και να στρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια, τα δίκαια του Ελληνισμού, μέσα στα ίδια τα σχολικά μας βιβλία. Είχα τονίσει ακόμη πως πρέπει να κλείσουμε τις πόρτες στους ινστρούχτορες της ¨μοντέρνας¨ ιστορίας, να ξεκαθαρίσουμε πως σε αυτούς τους πονηρούς καιρούς απαιτείται αφύπνιση, ομοψυχία, ετοιμότητα.

Δυστυχώς, με θλίψη μου διαπιστώνω πως ο χάρτης έμεινε στη θέση του, παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν και τότε.

Προφανώς κάποιοι εντός ή εκτός των εθνικών μας συνόρων έχουν αποφασίσει πως ο χάρτης αυτός ήρθε για να μείνει. Θα έπρεπε πολλοί να ντρέπονται για τη γελοιότητα αυτή. Καλώ την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει άμεσα αυτό το χάρτη της ντροπής. Εκτός αν μας προετοιμάζουν για να δεχτούμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται τα χειρότερα που έρχονται στα εθνικά μας θέματα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.