Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Πως μπορεί να εξοφληθεί σε δόσεις η οφειλή στην εφορία

Η δήλωση υποβλήθηκε λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ακόμα και στην καταβολή της πρώτης δόσης. Τι μπορούμε να κάνουμε; Μπορούμε να ρυθμίσουμε το σύνολο της οφειλής σε 12 δόσεις, αρκεί να υπάρχει αντικειμενική δυσκολία αποπληρωμής των δόσεων και αυτό να αποδεικνύεται.
Βέβαια, η «διευκόλυνση» αυτή δεν παρέχεται χωρίς «αντάλλαγμα», αφού το οφειλόμενο ποσό που θα ρυθμιστεί επιβαρύνεται με ετήσια προσαύξηση 8,5%, ακόμη κι αν είναι μη ληξιπρόθεσμο, αλλά μόνο βεβαιωμένο, μέχρι την ημέρα της υποβολής της αίτησης.

Η ρύθμιση γίνεται μια φορά στον οφειλέτη κι αν στη συνέχεια δημιουργηθούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο οφειλέτης μπορεί να τις υπαγάγει κι αυτές στην πάγια ρύθμιση με τους ίδιους όρους.

Σε όσους υπαχθούν στη ρύθμιση δίδεται η δυνατότητα καταβολής των οφειλών έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Πως γίνεται η αίτηση
Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών (www.gsis.gr) ή με έγγραφη αίτηση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Κατ εξαίρεση, όταν η αίτηση δεν υποβάλλεται από τον πρωτοφειλέτη, η υποβολή της διενεργείται μόνο στην αρμόδια Υπηρεσία δηλαδή.

Προϋπόθεση για την ένταξη στην ρύθμιση είναι ο οφειλέτης να έχει υποβάλει εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα αλλά υποχρεωτικά έως την ημερομηνία της αίτησης τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Βέβαια, υπάρχει πάντα και η λύση της χρήσης πιστωτικής κάρτας για την εξόφληση των δόσεων. Μπορεί να απευθυνθεί στην Τράπεζα της οποίας διαθέτει κάρτα και να συγκρίνει τις «επιβαρύνσεις», που υπάρχουν.

https://oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.