Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Θεσσαλονίκη: Χορήγηση στους δικαιούχους, της Κάρτας Αλληλεγγύης

Στο πλαίσιο του Νόμου για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης (Ν.4320/2015), το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα υλοποίησε το σχεδιασμό, την έκδοση και την χορήγηση στους δικαιούχους, της Κάρτας Αλληλεγγύης.

Η Κάρτα Αλληλεγγύης απευθύνεται σε περίπου 150.000 δικαιούχους του επιδόματος σίτισης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης.

Με τον τρόπο αυτό, οι δικαιούχοι του προγράμματος αποκτούν ένα σύγχρονο και ασφαλές μέσο διενέργειας αγορών από καταστήματα ειδών τροφίμων.

Η Κάρτα Αλληλεγγύης είναι ονομαστική, με λειτουργικότητα προπληρωμένης κάρτας και υποστηρίζει μόνο συναλλαγές άμεσης χρέωσης, χωρίς συνδρομές ή άλλες επιβαρύνσεις για τον κάτοχο. Οι πιστώσεις στους δικαιούχους θα εκτελούνται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε μηνιαία βάση.

Για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν τερματική συσκευή αποδοχής καρτών POS εξασφαλίστηκε η δυνατότητα να την αποκτήσουν, με προνομιακούς όρους, για να συμμετάσχουν στο δίκτυο επιχειρήσεων που αποδέχεται την Κάρτα Αλληλεγγύης, έχοντας ταυτόχρονα τα οφέλη ενός σύγχρονου και διαρκώς εξελισσόμενου ηλεκτρονικού δικτύου συστήματος συναλλαγών. Για λεπτομέρειες αναφορικά με την απόκτηση συσκευής POS με προνομιακούς όρους, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Εθνική Τράπεζα (τηλ. 210.9503600 επιλογή 2).

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί τα καταστήματα εμπορίας ειδών τροφίμων να στηρίξουν την Κάρτα Αλληλεγγύης ώστε να βοηθηθούν συμπολίτες μας που έχουν άμεση ανάγκη από την αγορά βασικών αγαθών.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Κάρτα Αλληλεγγύης μπορούν να προμηθευτούν από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ( Πλατεία Μοριχόβου 1, 5ος όροφος) την σχετική αφίσα του Υπουργείου προκειμένου να την αναρτήσουν στις προθήκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.