Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Συνάντηση με το συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 7:00 το απόγευμα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς οι Λέσχες Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Κιλκίς, της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς καθώς και η Λέσχη Ανάγνωσης Αξιούπολης "Υπατία" του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας υποδέχονται τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό και συνομιλούν για το τελευταίο του βιβλίο «Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο» των εκδόσεων Πατάκη.

Προλογίζει η Σοφία Μεσίγκου.

Αποσπάσματα του βιβλίου διαβάζουν μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης

Χορηγοί της εκδήλωσης: Κάβα ποτών Δέσποινα Νικολαΐδου και Daily Bistro “Τρυποκάρυδος”

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΟ Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος. Έχει δυο παιδιά και σήμερα εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με διάφορα περιοδικά δημοσιεύοντας ποίηση και πεζογραφία, καθώς και βιβλιογραφικά κριτικά σημειώματα. Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα διδασκαλίας της λογοτεχνίας στο δημοτικό σχολείο και ιστορίας της εκπαίδευσης. 


Το 1996 συμμετείχε στη συλλογική έκδοση κειμένων για την εκπαίδευση, με τον τίτλο «Αναπνέοντας κιμωλία -γραφές εκπαιδευτικών», από τις εκδόσεις Σαββάλα. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: «Φράουστ» (Λιβάνης, 1995/Πατάκης, 2010), «Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού» (Πατάκης, 2000/2007), «Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού» (Πατάκης, 2002/2010), «Στη σκιά της πεταλούδας» (Πατάκης, 2005), «Η αηδονόπιτα» (Πατάκης, 2008), «Ανεμώλια» (Πατάκης, 2011 – Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ). Επίσης, συμμετείχε στη συλλογική έκδοση «Ζωολογία του πάνω και του κάτω κόσμου» (Πατάκης, 2009), στη σειρά «Hotel-Ένοικοι Γραφής», που επιμελείται ο Μισέλ Φάις.


Τηλέφωνο Βιβλιοθήκης: 2341076338
Εmail: vivlkilk@sch.gr, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr
Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.