Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ράντσο Κιλκίς: Το Άλογο ως μέσω θεραπείας και εκπαίδευσης

Με αφορμή της 3ης Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα αναπηρίας και ύστερα από πρόταση της κοινωνικής λειτουργού του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, η σχολή ιππασίας Ράντσο Κιλκίς σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης πρωτοπορεί στο Νομό Κιλκίς παρουσιάζοντας το Άλογο ως μέσω θεραπείας και εκπαίδευσης.
Οι δύο αυτές δομές σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και κοινής δράσης με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ενημερώνουν και μεταδίδουν την αξία του αλόγου ως συνεργάτη και συν-θεραπευτή στο κομμάτι της εξέλιξης (γνωστικής, ψυχοκινητικής κ.α) των Ατόμων με Αναπηρία .

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς έζησαν την εμπειρία μιας συνεδρίας θεραπευτικής Ιππασίας όπου και συμμετείχαν με την καθοδήγηση της καταρτισμένης ομάδας του Ράντσου:
κα Μητώνα Ειρήνη, Προπονήτρια Ιππασίας και εκπαιδευτικός προσχολικής εκπαίδευσης, κα Τριανταφυλλίδου Γεωργία, κοινωνική λειτουργός, και κ. Μητώνας Δημήτριος, έμπειρος αθλητής ιππασίας, οδηγός του αλόγου.

Ο ιδιοκτήτης του Ράντσου, Πατσιούρας Σωτήριος ευχαριστεί θερμά τον κ. Φραγκελάκη Οδυσσέα, Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ και όλους τους καθηγητές για την θερμή υποδοχή τους, την Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Καρολίδου Σωτηρία, την Διευθύντρια του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης κυρ. Κυρλαγκίτση Γεωργία και όλους τους μαθητές και παρευρισκομένους για την παρουσία τους.

Το Αγρόκτημα Ράντσο Κιλκίς ετοιμάζει για την νέα χρονιά Δράσεις για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως: Επαφή και εξοικείωση με τα ζώα του Αγροκτήματος - Βιολογικές Καλλιέργειες - Όργωμα και σπορά με το Άλογο – Μελισσοκομία – Γνωριμία με ένα από τα Αρχαιότερα Επαγγέλματα του Πεταλωτή κ.α.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.