Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Κεντρική ομιλία Σισμανίδη στην Τέρπυλλο Κιλκίς



Ο ανοιξιάτικος βροχερός καιρός της Δευτέρας δεν εμπόδισε καθόλου την αθρόα συμμετοχή των δημοτών των Κρουσίων στην πρώτη προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ‘’ΑΝΟΔΟΣ -7ΠΟΛΙΣ’’ Δημήτρη Σισμανίδη.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς έδωσε από την Τέρπυλλο το μήνυμα της αναγέννησης και της πραγματικής ΑΝΟΔΟΥ του τόπου. Τόνισε ότι η παρουσία του Δημοτικού Συνδυασμού του στα κοινά εξυπηρετεί την ενότητα και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Κιλκίς. ‘’Έχουμε ξεκινήσει τον αγώνα για να ενώσουμε το Δήμο Κιλκίς, για να υπηρετήσουμε το δημότη για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στην περιοχή μας και στους συμπολίτες μας. Με Ανάπτυξη, με Όραμα, με Διαφάνεια, με Οργάνωση με Συνοχή. Θέλουμε να χτίσουμε έναν Δήμο με ανάπτυξη, με οικονομική αυτάρκεια, με καλύτερη οργάνωση και με καλύτερες υπηρεσίες, έναν Δήμο με αλληλεγγύη και συνοχή, έναν Δήμο με κοινωνική δικαιοσύνη, με αξιοκρατία και αξιοπρέπεια.Έναν Δήμο πρότυπο στον οποίο θα ζούμε όλοι μας και θα είμαστε υπερήφανοι για τα έργα και τις υποδομές του’’.

Ο κ. Σισμανίδης υποστήριξε με θέρμη ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υποψήφιοι που στελεχώνουν την ΑΝΟΔΟ αισθάνονται ότι έχουν χρέος απέναντι στον τόπο και θέλουν να προκόψει και δεν έχουν την ανάγκη διακρίσεων διότι οι περισσότεροι είναι δημιουργημένοι, καταξιωμένοι με υψηλή αποδοχή στην τοπική κοινωνία. Υπογράμμισε ως συγκριτικό πλεονέκτημα του Συνδυασμού την εμπειρία και τη βαθιά γνώση των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης των δοκιμασμένων με επιτυχία στελεχών αλλά και τη φρεσκάδα και ορμή των δημιουργικών ιδεών που φέρνουν μαζί τους οι νέοι άνθρωποι που συμμετέχουν επίσης στις τάξεις του.

Στον προγραμματικό του λόγο για την ερχόμενη πενταετία στο Δήμο Κιλκίς, ο κ. Σισμανίδης τόνισε ότι ως νέα Δημοτική Διοίκηση, θα ρίξει το βάρος στη Διοίκηση, στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας του δημότη, στην κοινωνική προστασία αλλά και στους τρόπους ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας με χειροπιαστά οφέλη για Δήμο και δημότες. Εστίασε στο αποκεντρωμένο σύστημα αυτοδιοίκησης, στην ενδυνάμωση της Δημοτικής Ενότητας Κρουσίων που βάσει ενός ξεχωριστού προϋπολογισμού θα μπορεί να διαχειρίζεται την καθημερινή ατζέντα και τα προβλήματα που ανακύπτουν, παρέχοντας ευέλικτες και ποιοτικές υπηρεσίες ακόμη και στο δημότη του πιο απομακρυσμένου χωριού.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς εξέθεσε το σχέδιο του Συνδυασμού για την τοπική οικονομία υπογραμμίζοντας ότι ναι, θα αναζητηθούν νέα έσοδα, αυτά όμως σε καμία περίπτωση δε θα προέλθουν από τοπική φορολόγηση. Ίσα – ίσα που θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση τα δημοτικά τέλη.

Στη συνέχεια ο κ. Σισμανίδης εξειδίκευσε την προγραμματική του πρόταση για τη Δημοτική Ενότητα των Κρουσίων με κύρια σημεία:

- την ποιότητα του νερού. Δεσμεύθηκε προσωπικά να δώσει οριστική λύση στο θέμα της υδροδότησης της Τερπύλλου ώστε οι δημότες της να πίνουν νερό καλό σε ποιότητα και επαρκές σε ποσότητα.

- την τμηματική αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και την απόσυρση σωλήνων αμιάντου

- την ενίσχυση της κτηνοτροφικής ζώνης των Κρουσίων με τα απαραίτητα έργα υποδομής (ύδρευση, ηλεκτρισμός, ασφαλτόστρωση οδών, συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, χαλικοστρώσεις)

- την κατασκευή μικροφραγμάτων που θεωρούνται η σωτηρία για την αγροτική οικονομία της περιοχής και τη συνέχιση προγραμμάτων αγροτικού εξηλεκτρισμού

- την έναρξη της δημόσιας συζήτησης για τις δυνατότητες αναδασμού, εφόσον το ζητήσει ο αγροτικός πληθυσμός

- την εμπεριστατωμένη μελέτη για την κατασκευή του φράγματος Μεταξοχωρίου

-την αναδιάρθρωση αγροτικών καλλιεργειών και ανάπτυξη της καλλιέργειας αρωματικών φυτών

Ο κ. Σισμανίδης συνέδεσε την προοπτική του αγροτικού τομέα και με το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο θα λειτουργήσει ως συμβουλευτική δομή υποστήριξης και ενημέρωσης των αγροτοκτηνοτρόφων.

Άλλες θέσεις του προγράμματος που αναφέρθηκαν ήταν και:

- η αξιοποίηση του ορεινού όγκου των Κρουσίων μέσα από το νέο Ε.ΣΠ.Α. – Σ.Ε.Σ.

- η κατασκευή του δρόμου Ποντοκερασιάς – Λιθοτόπου στα όρια του ν. Σερρών

- η ρυμοτόμηση οικισμών

- η αξιοποίηση του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Ποντοκερασιάς σε συνδυασμό με την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Παλατιανού και της βιβλιοθήκης του Γερακαριού

- η ενίσχυση των τοπικών πολιτιστικών, λαογραφικών, αθλητικών δρωμένων

- η διευθέτηση – καθαρισμός της κοίτης του Γαλλικού ποταμού

- η επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού Τερπύλλου καθώς και η αξιοποίηση του π. γυμνασίου της έδρας για κοινωφελείς χρήσεις.

Για το θέμα των μεταλλείων ο κ. Σισμανίδης επανέλαβε ότι η ΑΝΟΔΟΣ λέει ένα μεγάλο ναι στην προστασία του περιβάλλοντος και ένα μεγάλο όχι στην επιβάρυνσή του. ‘’Λέμε όχι στα μεταλλεία και επειδή πιστεύουμε στο μεγαλείο της δημοκρατίας, θα ενεργοποιήσουμε το θεσμό του τοπικού δημοψηφίσματος προκειμένου η άποψη των δημοτών να έχει βαρύνουσα αξία’’.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η πρότασή του για τη δημιουργία κινητής μονάδας πρόληψης υγείας, δράση η οποία μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το νέο Ε.Σ.Π.Α. και απευθύνεται κατά βάση σε δημότες ορεινών και απομακρυσμένων από το κέντρο περιοχών καθώς και την επανίδρυση της τράπεζας αίματος σε επίπεδο Δήμου.

Υπό το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των δημοτών, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Σισμανίδης παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους της Τοπικής Κοινότητας Τερπύλλου κ.κ. Στέλλα Γκαλτσίδου, Παντελεήμονα Παντελίδη, Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη, Σταύρο Τσοπανίδη καθώς και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Κρουσίων κ.κ. Μιχάλη Αναστασιάδη, Θεόδωρο Βαφειάδη, Σοφία Καπαλτσίδου – Κάρκαλη, Κωνσταντίνο Κοτσαμποϊκίδη, Γεώργιο Κωνσταντινίδη, Νικολέτα Μουρατίδου, Ιωάννη Πανάγο, Αναστασία Παπαδοπούλου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.