Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Διήμερο πρακτικό σεμινάριο για την παιδική δυσαρθρία και την αναπτυξιακή λεκτική δυσπραξία

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου με προσκεκλημένη την λογοθεραπεύτρια Dore Blom, διοργανώνει στην Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, το διήμερο πρακτικό σεμινάριο για την παιδική δυσαρθρία και την αναπτυξιακή λεκτική δυσπραξία. Ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι το ξενοδοχείο Makedonia Palace.
Το σεμινάριο για την "Παιδική Δυσαρθρία / Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία" έχει στόχο να κατακτήσουν οι συμμετέχοντες το κλινικό και πρακτικό μέρος και να είναι σε θέση να αξιολογήσουν και να παρέμβουν στις διαταραχές αυτές.

Θα υπάρξει θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι με την παρουσίαση βιντεοσκοπημένων κλινικών περιπτώσεων όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα της μελέτης, ανάλυσης και εφαρμογής των θεραπευτικών τεχνικών.

Αναλυτικά, στο σεμινάριο θα αναπτυχτούν τα εξής θέματα:
• δυσαρθρία / δυσπραξία ( “motor speech disorders” )
• αρχές παρέμβασης, μυϊκός τόνος, κρανιακά νεύρα
• αξιολόγηση / διαφοροδιάγνωση
• παρέμβαση στη δυσαρθρία
• simata "signs make talk" οπτικά / απτικά σήματα για δυσπραξία
• μελέτη /ανάλυση κλινικών περιπτώσεων (video)
• συζήτηση με τους συμμετέχοντες

Το διήμερο πρακτικό σεμινάριο απευθύνεται σε λογοθεραπευτές και φοιτητές Λογοθεραπείας που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, γύρω από παιδιατρικά νευρολογικά περιστατικά, σε θέματα δυσαρθρίας, λεκτικής - στοματικής δυσπραξίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
E-mail: diepistimoniko.edu@gmail.com
Σελίδα: https://www.facebook.com/Diepistimoniko.gr
Τηλ.: 698 6180 630

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.