Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Δήλωση Ξουλίδου από τους ΑΝ.ΕΛ. για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη του Β’ Βαλκανικού Πολέμου

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την έναρξη του Β’ Βαλκανικού Πολέμου, που πραγματοποιήθηκαν στην τοπική κοινότητα Μελισσοχωρίου του Δήμου Ωραιοκάστρου παραβρέθηκε η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου.
«Η σπουδαιότητα της μάχης Κιλκίς – Λαχανά, κατά την οποία το Γενικό Στρατηγείο είχε εγκατασταθεί στο χωριό Μελισσοχώρι υπήρξε πολύ μεγάλη για την περαιτέρω τύχη των Ελλήνων της Μακεδονίας και της Θράκης», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Ξουλίδου, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ως υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα ήθελα μόνο να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία που αποκτά αυτή ακριβώς η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της εθνικής συνείδησης στις μέρες μας.

Ας θυμηθούμε τα λόγια του μεγάλου πολιτικού και διανοούμενου Ίωνα Δραγούμη: «Ακουμπώντας στο έθνος μου μπορώ να γίνω πιο άνθρωπος. Δεν μπορεί κανείς να είναι άνθρωπος ξεχνώντας την καταγωγή του. Να θυμάται κανείς από πού βγήκε, πού μεγάλωσε, ποιο έθνος τον ανέθρεψε να βλέπει κανείς τους δεσμούς του. Αυτό θα πει ελευθερία».

Τα δικά μας λόγια είναι λίγα μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής αυτού του σπουδαίου άνδρα. Δανείζομαι και πάλι από τα λεγόμενά του. «Δε με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση τη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν τη σέβομαι δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος έγινα για το έθνος. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του ελληνισμού κι αν βρεθώ θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή μου, και ας γίνει ότι γίνει».

Ας κρατήσουμε αυτά τα ιδανικά μέσα μας μόνο έτσι θα δικαιωθεί ο θάνατος του ταγματάρχη Αντώνη Κουτήφαρη και των άλλων πολεμιστών που έπεσαν ηρωικά στο πεδίο της μάχης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.