Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Στην «ουρά» 3.500 επίορκοι, 2.000 διώκονται και ποινικά

Στην… αναμονή είναι 3.500 υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων, σύμφωνα με τους επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, την ώρα που η τρόικα απειλεί με εμπλοκή στη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, εάν δεν απολυθούν οι επίορκοι υπάλληλοι και οι πτυχιούχοι – μαϊμού του ελληνικού δημοσίου.
Μάλιστα, στην περίπτωση που λειτουργήσουν τα νέα Πειθαρχικά, θα πρέπει καθημερινά να… εξετάζουν 75 υποθέσεις την ημέρα, προκειμένου να υπάρξει απόφαση και να τεθούν μέρος ή όλοι από τους 3.500 σε διαθεσιμότητα και να συμπληρώσουν τον αριθμό 12.700 εκτός Δημοσίου μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ωστόσο, τα νέα Πειθαρχικά, στα οποία μετέχουν δικαστικοί, μάλλον είναι… όνειρο θερινής νυχτός, καθώς μια κατηγορία τους, οι επίτροποι του Ελεγκτικού, δήλωσαν ξεκάθαρα πως δε θα συμμετάσχουν. Το «μπαλάκι» των ευθυνών πηγαινοέρχεται μεταξύ των δικαστικών και των υπουργών.

Είναι χαρακτηριστική η φράση των δικαστών του Ελεγκτικού: «Δεν μας ρωτήσατε», λένε. «Δεν έδειξαν απροθυμία οι δικαστικοί, άλλοι άργησαν να τους καλέσουν», σημειώνει από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Βασιλική Θάνου.

2000 διώκονται και ποινικά
Περισσότεροι από 2.000 είναι οι υπάλληλοι που διώκονται και ποινικά. Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχει αναλάβει να ξεμπλοκάρει τις λεγόμενες παγωμένες υποθέσεις δηλαδή τις περιπτώσεις υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες αλλά δεν έχουν παρακαμφθεί πειθαρχικά.

Με το νέο νόμο, όποιος υπάλληλος παραπεμφθεί για βαριά πειθαρχικά αδικήματα τίθεται αυτοδίκαια σε αργία με το 50% του μισθού του. Η οριστική όμως απομάκρυνση του είναι χρονοβόρα, καθώς έχει έννομο δικαίωμα να προσφύγει σε διοικητικά δικαστήρια ή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

http://www.aftodioikisi.gr
Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.