Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δράσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Δια Βίου Μάθηση/Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig, με τίτλο: «Just more than e-stories» - “MOReS”.
Ειδικότερα, το Κέντρο υποδέχθηκε εκπροσώπους των χωρών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Κύπρος) από τις 2 Οκτωβρίου ως τις 7 Οκτωβρίου.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, κατά την εβδομάδα επίσκεψης των εκπροσώπων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων και οι εξής δράσεις:
- Παρακολούθηση δραστηριoτήτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας.
- Παρουσίαση του Κέντρου και των δραστηριοτήτων του.
- Βιωματική περιήγηση στο μοναδικό, για περιβαλλοντική εκπαίδευση, περιβάλλον του τόπου στον οποίο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κιλκίς, στο Π. Γυναικόκαστρο, καθώς στην περιοχή υπάρχει ποικιλία οικοσυστημάτων (αστικά, γεωργικά, δασικά, λιβαδικά και υδάτινα οικοσυστήματα), που δίνει τη δυνατότητα για περιβαλλοντική εκπαίδευση πολλαπλών αντικειμένων στα πλαίσια της εκπαίδευσης για την αειφορία.
- Παρουσίαση των τοπικών πολιτισμικών στοιχείων με έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων και ενδυμασιών της τοπικής κοινωνίας. Ανάδειξη της ελληνικής φιλοξενίας με την προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων, και παρουσίαση των τοπικών παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.
- Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σημαντικές από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος και πολιτισμού περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, όπως η λίμνη Δοϊράνη και το Μουσείο της, ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος των Κρουσσίων, το Σπήλαιο του λόφου του Κιλκίς, το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο του Κιλκίς.
- Εργαστήρια με πεδίο την Αφήγηση και ειδικό θέμα τον «Ήλιο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.