Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Στα ύψη οι βάσεις των τμημάτων με υψηλή ζήτηση

Η οικονομική κρίση για μια ακόμη χρονιά στρέφει τους υποψηφίους προς σχολές που εξασφαλίζουν το επαγγελματικό μέλλον και έτσι οι βάσεις των αντίστοιχων τμημάτων παίρνουν την ανηφόρα.
Σχολές όπως αυτές της αστυνομίας, αλλά και οι στρατιωτικές εκτινάσσονται ως και 1.000 μόρια.
Σύμφωνα με το “Έθνος” περισσότερα μόρια απαιτούνται φέτος και για σχολές όπως η φιλολογία και η ψυχολογία.
Σχολές μεγάλων αστικών κέντρων αναμένεται να αυξηθούν και πάλι λόγω οικονομικής κρίσης, καθώς οι υποψήφιοι επιλέγουν τμήματα στον τόπο καταγωγής τους ώστε η οικογένεια να μην επιβαρυνθεί με εξτρά έξοδα.
Χαρακτηριστικό είναι όμως αυτό που συμβαίνει με τις σχολές του Στρατού και της Αστυνομίας λόγω αυξημένης ζήτησης.
Οι αστυνομικές σχολές επιλέχθηκαν από τους διπλάσιους σε σχέση με πέρυσι υποψήφιους και έτσι η βάση αναμένεται να ξεπεράσει τα 18.000 μόρια. Αντίστοιχη, ίσως μικρότερη θα είναι η αύξηση και στις στρατιωτικές σχολές καθώς έχουν μειωθεί οι θέσεις των εισακτέων.
Η ιατρική στρατιωτική σχολή θα κυμανθεί κοντά στα 19.200 μόρια, η Ικάρων κοντά στα 19.000 μόρια όπως και των Μηχανικών, αλλά και η Ευελπίδων θα κυμανθεί φέτος κοντά στα 16.000 μόρια.
Σχολές με καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας όπως η Φυσικοθεραπείας Αθήνας θα κυμανθεί κοντά στα 16.500 μόρια, ενώ η Διατροφής Διαιτολογίας Θεσσαλονίκης κοντά στα 15.000 μόρια.
Αύξηση θα σημειώσουν και τα παραϊατρικά επαγγέλματα με τις σχολές Ακτινολογίας Ραδιολογίας κοντά στα 13.500 μόρια, Οπτικής Οπτομετρίας 13.200 μόρια.
Οι σχολές που πάντα βρίσκονταν ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων όπως η Νομική της Αθήνας θα βρεθούν κοντά στα 19.000 μόρια, ενώ οι Παιδαγωγικές σχολές θα κυμανθούν κοντά στα 17.500 με 18.000 μόρια.
Πάνω από 18.700 μόρια θα χρειαστούν οι υποψήφιοι των ιατρικών σχολών με αυτούς που διεκδικών μια θέση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να χρειάζονται 19.000 με 19.200 μόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.