Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Λεμόνια Τουρκίας, πατάτες Αλβανίας. Λύσεις εκτός Δ.Ν.Τ.

Παναγιώτης Τριαρίδης (27-4-2010)
Όλες αυτές τις ημέρες υπάρχει ένας προβληματισμός στον ελληνικό λαό που φτάνει στα όρια τις παράνοιας. Η κυβέρνηση αφήνει σκόπιμα κάποια δεδομένα να περάσουν στην κοινωνία (μέσω των ρουφιανοκάναλων που ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο μου) και μετρούν αντιδράσεις. Υπάρχει δήθεν κόκκινη γραμμή για 13ο και 14ο μισθό έλεγαν αλλά τρίχες τώρα οι ειδήσεις εντέχνως εδώ και ημέρες προσπαθούν μέσο τις πλύσεις εγκεφάλου να το περάσουν στην κοινωνία. Από τώρα το γράφω 27/4/2010 ότι πάει και ο 13ο και ο 14ο μισθός μας άφησαν χρόνους.
Αυτό ήταν ένας μικρός πρόλογος γι αυτά που θα αναφέρω παρακάτω.
Ξέρετε τι είναι το Δ.Ν.Τ.; Είναι μια παγκόσμια τράπεζα και αυτοί που ήρθαν στην χώρα μας είναι τραπεζίτες. Ξέρετε εσείς κανένα τραπεζίτη να έχασε λεφτά; Αυτοί να ξέρετε έχουν βάλει στο μάτι την Ελλάδα γιατί είναι μια ισχυρή χώρα των Βαλκανίων με επενδύσεις μεγάλες στις γειτονικές χώρες. Πάντως εγώ σκέφτηκα λύσεις εκτός Δ.Ν.Τ που θα τις αναφέρω σταδιακά.
Λύση 1η Έχουμε περίπου 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους και 5.000.000 συνταξιούχους με μέσο όρο 1.000 ευρώ το μήνα η μισθοδοσία είναι 6δις επί 14 μήνες είναι 84 δις το χρόνο τώρα εάν δώσεις σε αυτούς το μισό μισθό τους με ρευστό κι το άλλο μισό σε 5 ομόλογα του δημοσίου (των 50 και 100 ευρώ) με επιτόκιο 3% και με δικαίωμα να κάνουν αγορές με αυτά τα ομόλογα εξοικονομείς για κάθε χρόνο 37 δις ρευστό επί 5 χρόνια 185 δις τελικό ποσό. Τώρα με αυτά τα ομόλογα θα μπορούν αυτοί που τα έχουν να κάνουν και συναλλαγές δηλαδή super market, κρεοπωλεία, φαρμακεία κ.λπ. Αυτά τα ομόλογα δηλαδή θα είναι μια προσωρινή διευκόλυνση των πολιτών προς το κράτος με το αζημίωτο 3%. Έτσι δεν χρειάζεται να γίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων. Παράλληλα αυτά τα ομόλογα θα περάσουν και στο εμπόριο και λειτουργούν παράλληλα με το ρευστό τώρα όμως ένας μεγαλέμπορος εάν δεν θα έχει πολύ ρευστό θα προτιμήσει να αγοράσει ελληνικά προϊόντα γιατί αυτά τα ομόλογα δεν θα γίνονται δεκτά στο εξωτερικό έτσι θα υπάρχει και άλλο όφελος καταπολεμώντας τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων (π.χ λεμόνια Τουρκίας, πατάτες Αλβανίας κ.λ.π) αλλάζει όλο το ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών, θα υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη των ελληνικών προϊόντων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Θα μου πειτε σε 5 χρόνια που λήγουν τα ομολογα τι θα γίνει; Μέχρι τότε θα έχει πέσει το έλλειμμα θα υπάρχει ανάπτυξη νέες θέσεις εργασίας και γενικά θα έχει πάρει μπρος η Ελληνική οικονομία πάντως δεν θα υπάρχει πείνα, γιατί έτσι που το πάνε θα πέσει πολύ πείνα. Έτσι παράλληλα με τις περικοπές στα δημόσια έξοδα πιστεύω ότι σε 5-6 χρόνια θα έχει σχεδόν μηδενιστεί το έλλειμμα. Τα Ελληνικά προϊόντα θα γίνουν ανταγωνιστικά οι Ελληνικές βιοτεχνίες θα ξαναλειτουργήσουν τα μεγάλα super-market θα προμηθεύονται Ελληνικά προϊόντα και δεν θα φεύγουν εύκολα λεφτά από την Ελλάδα.
Εγώ πάντως αυτήν την πρόταση την έχω στείλει με e-mail στο υπουργείο οικονομικών και στα γραφεία όλων των κομμάτων, γιατί δεν φοβηθήκαμε 500 χρόνια σκλαβιάς, 2 παγκόσμιους πολέμους, βαλκανικούς πολέμους, εμφύλιο, δικτατορία και θα φοβηθούμε 5 χαρτογιακάδες ατσαλάκωτους του ΔΝΤ έλεος Έλληνες έλεος.

2 σχόλια:

  1. ΑΣ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Παναγιώτη σεβαστή και αποδεκτή η γνώμη σου αλλά για να υπάρξουν Ελληνικά προϊόντα θα πρέπει κάποιοι να δουλέψουν την γη και να τα παράγουν. Το όνειρο όμως όλων είναι τα παιδιά τους να μην βασανιστούν, να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, να μην χαλάσουν τα χέρια τους, να γίνουν διευθυντές. Έτσι κάπως άρχισε να διαφεύγει στο εξωτερικό το Ελληνικό χρήμα ανεξέλεγκτα και να μεγαλώνει ο αριθμός των νέων ανέργων που τώρα ξενιτεύονται για ένα καλύτερο αύριο... Τόσα χρόνια σε έναν νομό γεωργοκτηνοτροφικό ασχολήθηκαν όλοι με ότι ήταν επιδοτούμενο χωρίς να ψάχνονται για κάποια αλλαγή καλλιέργειας, χωρίς εκμετάλλευση του νερού που χάνεται χωρίς καμιά αξιοποίηση κ.λ.π.. Όταν αύριο θα έρθουν οι μεγάλες εταιρείες εξόρυξης θα διαμαρτυρόμαστε γιατί μας καταστρέφουν τον πολύτιμο φυσικό μας πλούτο τον οποίο ήδη όμως έχουμε εγκαταλείψει στην τύχη του... Άραγε πόσο εθιστήκαμε στα έτοιμα και στα εύκολα? Πόσο εύκολο είναι να ρίχνουμε ευθύνες σε κόμματα κομματικοποιημένους ή κομματικούς?
    Τι έχουμε κάνει ή τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι για τον τόπο μας? Πώς συμπεριφερόμαστε καθημερινά? Προσέχουμε για να έχουμε ή απαιτούμε από τους άλλους να το κάνουν για 'μας?
    Λεμόνια Τουρκίας & πατάτες Αλβανίας αναφέρεις φίλε !! Υπάρχουν όμως τόσα πολλά που γίνονται σ' αυτόν τον συγκεκριμένο τόπο: Που είναι οι κάτοικοι κάθε Σαββατοκύριακο ή Εθνικές και τοπικές αργίες? Δίπλα και ξέρεις τι εννοώ! Γιατί εκεί φουλάρουν τ' αυτοκίνητά του με φθηνότερα καύσιμα, γιατί εκεί το γεύμα τους στοιχίζει το 1/3 απ' ότι εδώ, γιατί εκεί αγοράζουν ''ρούχα'' στην μισή τιμή κι όμως εδώ κάποιοι που ήδη πηγαίνουν δίπλα κλείνουν τις επιχειρήσεις τους... Και τι γίνεται κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο βράδυ στα κοντινά καζινο? Αυτά που διαφημίζονται συχνά στην πόλη μας?
    Άραγε έχουμε όλοι μας τόση ανάγκη να κινούμαστε συνέχεια με το αυτοκίνητό μας τόσο συχνά και επιβάλλεται να φουλάρουμε απο δίπλα? Άραγε έχουμε όλοι μας τόση ανάγκη να πηγαίνουμε να τρώμε καλά στην ταβέρνα δίπλα? Μπορούμε κι εδώ κι ας είναι κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο!
    Σίγουρα δεν έχουμε ανάγκη να αλλάζουμε ρούχα και λουκ τόσο συχνά! Σίγουρα αν θα πάρουμε ποσότητες τρόφιμα από δίπλα τα μισά θα χαλάσουν και θα τα πετάξουμε... Σίγουρα εκτός από την δική σου ιδέα υπάρχουν κι άλλες που μπορούν να εφαρμοστούν αλλά τα συμφέροντα και οι μίζες δεν πρόκειται ποτέ να εξαλειφθούν απο την χώρα μας όσο τουλάχιστον κρεμόμαστε απο τους πολιτικούς τους οποιους ψηφίζουμε χωρίς να έχουμε διαβάσει όυτε το βιογραφικό τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.