Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Πρώτη η Ελλάδα στην ανεργία των νέων

Πηγή: Deutsche Welle
Μια θλιβερή πρωτιά κατακτά η Ελλάδα. Με 52,8% έρχεται πρώτη στην ανεργία μεταξύ των νέων από 15 μέχρι 24ων ετών, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία, σύμφωνα με την Eurostat. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην κορυφή της στατιστικής για την ανεργία των νέων ξεπερνώντας την Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat.
Το ποσοστό του 52,8% για την Ελλάδα και 52,7% για την Ισπανία δείχνει πόσο δυσκολότερο έχει γίνει για τους νέους 15 - 24 ετών να βρουν αυτή την εποχή δουλειά στις δύο χώρες. Σε σύγκριση με το 2008, πριν το ξέσπασμα της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, το ποσοστό ανεργία στους νέους έχει διπλασιαστεί σε Ελλάδα και Ισπανία.
Σύμφωνα με το διεθνή ορισμό, άνεργος θεωρείται ένας νέος από 15 μέχρι 24 ετών όταν στο διάστημα του τελευταίου μηνός αναζήτησε αλλά δεν βρήκε εργασία. Απασχολούμενος, θεωρείται ο νέος, ο οποίος εργάστηκε το λιγότερο 1 ώρα επί πληρωμή την εβδομάδα.

Οι λιγότεροι άνεργοι νέοι σε Γερμανία, Αυστρία και ΟλλανδίαΕντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στην Γερμανία, η οποία έχει σήμερα τους λιγότερους άνεργους νέους στην ΕΕ. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νεολαίας την ερχόμενη Κυριακή 12 Αυγούστου, η ανεργία στους νέους τον Ιούνιο άγγιξε το 7,9%, ενώ κάπως υψηλότερη διαμορφώνεται η ανεργία στην Αυστρία με 8,8% και την Ολλανδία με 9,3%.
Ας σημειωθεί ότι μέσα στα 4 τελευταία χρόνια η ανεργία μεταξύ των νέων στην ΕΕ έχει αυξηθεί σημαντικά. Το 2008 βρίσκονταν στο 15,2%, ενώ σήμερα φθάνει το 22,6% και μάλιστα με ανοδική τάση.

DPA / AFPD / Στέφανος Γεωργακόπουλος
Υπέυθυνη σύνταξης: Μαρία Ρηγούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.