Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος με την ΑΧΕΠΑ

Τον Ανώτατο Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Δρ Ιωάννη Γροσσομανίδη και υψηλόβαθμα στελέχη της Οργάνωσης από τις ΗΠΑ, συνάντησε στις 4 Απριλίου στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της κ. Μάκη Τσιουγκρή, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Ζέρβα και τον αναπληρωτή υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτριο Μανιάτη.
Ο κ. Γροσσομανίδης εξέφρασε με κάθε τρόπο τα φιλικά του συναισθήματα για τον πυροσβεστικό εθελοντισμό στη μητέρα πατρίδα αλλά και τη χαρά του για το γεγονός της συνάντησης αυτής με τους εκπροσώπους της Ένωσης και μετέφερε τους πραγματικούς και ειλικρινείς χαιρετισμούς και συμπαράσταση της ελληνικής ομογένειας στο δοκιμαζόμενο από τη βαθιά οικονομική κρίση ελληνικό λαό. Από την πλευρά της Ενωσης ο κ. Τσιουγκρής ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γροσσομανιδη για την προσήλωση του στα ιδεώδη του ανθρωπισμού, της αλληλοβοήθειας και της κοινωνικής προσφοράς που εκφράζεται μέσω της εθελοντικής πυροσβεστικής δράσης, καταλήγοντας ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή για τους εθελοντές πυροσβέστες να πραγματοποιείται αυτή η συνάντηση με δεδομένο και το βεβαρημένο πρόγραμμα συναντήσεων της οργάνωσης με ανώτατα πολιτειακά, πολιτικά και κυβερνητικά στελέχη στην Ελλάδα. Η ΑΧΕΠΑ έχει στηρίξει πάμπολλες φορές την Πατρίδα και είναι σίγουρο ότι και τώρα θα σταθεί δίπλα της».
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα και στόχο είχε την επικαιροποίηση και εμβάθυνση της συνεργασίας για την ανάπτυξη του πυροσβεστικού εθελοντισμού και του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη στην Ελλάδα με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γροσσομανίδης γνωστοποίησε στον κ. Τσιουγκρή ότι η ΑΧΕΠΑ σαν πρώτη κίνηση αποφάσισε να χρηματοδοτεί σχεδόν ολοκληρωτικά και για κάθε χρόνο την εκπαίδευση 12 Εθελοντών Πυροσβεστών από την Ελλάδα στο εκπαιδευτικό κέντρο του South Kingstown στην Πολιτεία του Rhode Island των Η.Π.Α., αρχής γενομένης από το τρέχον έτος.
Η αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ βρέθηκε στην Ελλάδα για επίσημες συναντήσεις με την Αυτού Εξοχότητα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, τους Αρχηγούς διαφόρων πολιτικών κομμάτων και άλλους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες στο πλαίσιο προώθησης συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει όπως η προβολή και στήριξη της Ελλάδας στο Εξωτερικό για την ενίσχυση του τουρισμού και την πραγματοποίηση επενδύσεων.
Η ΑΧΕΠΑ (American Hellenic Educational Progressive Association) ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα των ΗΠΑ και σήμερα είναι η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση παγκοσμίως, που απαριθμεί πάνω από 3 εκατομμύρια μέλη (Έλληνες και φιλέλληνες). Σκοποί της μεταξύ άλλων είναι η σύνδεση και σύσφιξη της ελληνική ομογένειας, η προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, του Ελληνισμού, της Παιδείας και της Φιλανθρωπίας. Μεταξύ των σημαντικότερων έργων που έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα είναι η μεγάλη της οικονομική συνεισφορά για τη δημιουργία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης (Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) και η πτέρυγα «ΑΧΕΠΑ» του Ευαγγελισμού. Εκτός από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, η Οργάνωση έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στον Καναδά, Αυστραλία, Κύπρο, Κωνσταντινούπολη, Νότια Αφρική και πρόσφατα στη Βουλγαρία.
Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά για ακόμα μια φορά την ΑΧΕΠΑ, τον πρόεδρο της κ. Γροσσομανίδη, τα στελέχη της, καθώς και τον υπεύθυνο της Οργάνωσης στην Ελλάδα κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο για την έμπρακτη υποστήριξη που προσφέρουν στους Έλληνες Εθελοντές Πυροσβέστες και τους διαβεβαιώνει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του πυροσβεστικού εθελοντισμού στη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.