Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Επίκαιρη ερώτηση Κιλτίδη προς τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο με θέμα : «Μετά από 43 χρόνια διακοπή της Μουσικής Παράδοσης από την ΕΡΤ»

Επί 43 χρόνια η Ελληνική Τηλεόραση με τον γνωστό μουσικολόγο και λαογράφο Παναγιώτη Μυλωνά κράτησε ζωντανή τη μουσική και τα τραγούδια του λαού μας. Από την εκπομπή «Μουσική Παράδοση» μεταλαμπαδεύθηκαν ακούσματα του Ελληνισμού και διατηρήθηκαν χοροί, που έμειναν αναλλοίωτοι κατά την συνέχειά μας.
Λόγω των γνωστών προβλημάτων της ΕΤ, επί διετίας μεταδίδονταν επαναλήψεις, με την υπόσχεση της επανεκκίνησης της παραγωγής νέων εκπομπών. Όλες οι εκπομπές ήταν εσωτερική παραγωγή με το ελάχιστο κόστος. Ενώ δε, ζητούσε ο κ. Μυλωνάς αμισθοί την συνέχιση της εκπομπής, εμφορούμενος από συναισθήματα αγάπης για τη μουσική παράδοση, αντικαταστάθηκε με άλλη εκπομπή, 16 επεισοδίων και κόστους 32.000€+ΦΠΑ, δηλαδή συνολικού κόστους 517.000€ και μάλιστα ως εξωτερική παραγωγή.
Σήμερα κ. Υπουργέ που η κρατική τηλεόραση ταλανίζεται από δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, και στην ουσία έχει σταματήσει την παραγωγή νέων προγραμμάτων, χωρίς αξιοποίηση των χρημάτων, που από το υστέρημά του καταβάλει ο ελληνικός λαός, τα ανωτέρω αποτελούν προκλητική απαξίωση και αλλοτρίωση της αποστολής της. Εξάλλου μια ορθολογική προσπάθεια εξυγίανσης και ανάπτυξης της Ε.Τ., απαιτεί πρωτίστως, την απόλυτη αξιοποίηση, του άρτια καταρτισμένου προσωπικού της, δημοσιογράφων, τεχνικών και άλλων, την χρησιμοποίηση ίδιων μέσων για εσωτερικές παραγωγές και ελαχιστοποίηση του κόστους. Υπογραμμίζω επίσης ότι, οι όποιες εκπομπές, έστω και σε επανάληψη, με θέμα την λαϊκή παράδοση, οποιασδήποτε μορφής αλλά κυρίως της μουσικής, αποτελούν για το λαό μας, όαση στην έρημο της σημερινής αλλοτρίωσης και πηγή έμπνευσης, δύναμης και αισιοδοξίας, στοιχεία που πάντοτε αξιοποιούμε όταν στρέφουμε το βλέμμα μας στις ρίζες μας και στην παράδοσή μας.
Γι’ αυτό:
ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΡΩΤΑΣΘΕ
· Τι προτίθεσθε να πράξετε για τον αυτονόητο έλεγχο της διοίκησης της ΕΤ και την αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.