Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοινώσεις Παρασκευή 11-2-2011


Αναγγελία γάμου
Ο Ταρασίδης Σπύρος του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας το γένος Γαβρά, γεννημένος την Άνω Ποταμιά Κιλκίς και κάτοικος Άνω Ποταμιάς και η Τριανταφυλλίδου Μαρία του Ιωάννη και της Ευθαλίας το γένος Αθανασιάδη, γεννημένη στη Βέροια και κάτοικος Κιλκίς θα τελέσουν πολιτικό γάμο στο Δήμο Κιλκίς.

Ο παλιός είναι αλλιώς


Μήνες τώρα απορούσα γιατί ενώ η πλειοψηφία των συντεχνιών των οποίων τα συμφέροντα θίγονται εμμέως ή αμέσως από τα μέτρα που επιτέλους προσπαθεί να εφαρμόσει μία Ελληνική Κυβέρνηση (η όποια Κυβέρνηση έστω και καθ’ υποβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης) αντιδρούσεαν και αντιδρούν ήπια ή υπερβολικά ανάλογα με την περίπτωση, οι αγρότες τηρούσαν σιγή ιχθύος λες και διά μαγείας λύθηκαν όλα τα προβλήματα του κλάδου τους. Μάλιστα αστειευόμενος «διαπληκτίστηκα» με φίλους αγρότες υποστηρίζονται ότι τελικά καλύτερα από όλους περνούν οι αγροτοκτηνοτροφοαμπελουργοί κλπ.
Τελικά την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη εκδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους μοιράζοντας γάλα και αυγά σε περαστικούς δίνοντας ταυτόχρονα και ένα δισέλιδο ενημερωτικό έντυπο το οποίο πέρα από την ενημέρωση δίνει σαφέστατη εικόνα ανθρώπων του μόχθου οι οποίοι συντάσσονται με το κοινωνικό συμφέρον και οι οποίοι πραγματικά ζουν χρόνια στο πετσί τους την αδικία και τις πολιτικές στο χώρο τους τα αποτελέσματα των οποίων είναι τραγικοτραγικά.

Η ιστορία των κατοίκων του Χωριού Ηλιόλουστο

Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντινίδης
Α. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ
Στην περιοχή της Σεβάστειας και του Ερζινγκιάν υπήρχαν ισχυρές ελληνικές κοινότητες με σχολεία και εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου. Μετά τον ρωσοτούρκικο πόλεμο και την ήτα της Ρωσίας το 1878 οι έλληνες φοβούμενη αντίποινα των Τούρκων εγκαταλείπουν μαζικά τα μέρη όπου έζησαν αιώνες οι πρόγονοι τους και αναζητούν πατρίδα ανατολικότερα στην περιοχή Καρς - Αρνταχάν, που το 1878 με την συνθήκη του Βερολίνου είχε παραχωρηθεί στην Ρωσία. Η Ρωσία επιδιώκοντας να ενισχύσει την περιοχή με χριστιανικό πληθυσμό παραχωρεί εδάφη στους Έλληνες του Πόντου να εγκατασταθούν. Στα τέλη του καλοκαιριού του 1878 εγκαθίστανται οι πρώτοι μετανάστες στο Φαχρέλ, προερχόμενοι απο το Τσαταχ της Αργυρούπολης. Εκεί τους περιμένει ο βαρύς χειμώνας του Καυκάσου και πάρα πολλές δυσκολίες. Αρχίζει ένας σκληρός αγώνας επιβίωσης. Σύντομα τα καταφέρνουν, βάζουν την ζωή τους σε μια σειρά. Στήνουν το σπιτικό τους, το σχολείο, την εκκλησία του Άι Γιώργη. Δένονται με τον νέο τόπο κατοικίας τους, ζωντανεύουν τον πολιτισμό τους, τα ήθη και τα έθιμα της μητροπολιτικής τους πατρίδας, αλλά πάντα έχουν στραμμένο το μυαλό τους στην μητροπολιτική πατρίδα τους, όπου έζησαν αιώνες οι πρόγονοι τους.

Εκλογές των συμβασιούχων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κιλκίς


Εκλογές πραγματοποιήθηκαν από τους συμβασιούχους της Κοινωφελούς Επιχείρησης του νέου Καλλικρατικού Δήμου Κιλκίς την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων, ενώ παράλληλα, έκοψαν και την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.
            Ο νέος Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Νίκος Αβραμίδης, ευχήθηκε στους εργαζόμενους καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει, ενώ παράλληλα, δεσμεύτηκε για την ενίσχυση και επέκταση των δομών φροντίδας ευπαθών κοινωνικά ομάδων.